Pijä osoamises ajatasal!


 
Tuire Hakonen
 
 

Meä kirjota täs plokis miun lapsuuvenkielelläin, Lemin murtiel. Ko meä mänin aikoinnaa koulupenkil, meä opi sit ulkomoankielii lisäks sen toise kotimaise, yleiskielen. Sillähä sitä asioit yleensä hoijetaa, mut mukava on huostoa välil näikii. Koulusha oppii kaikenäköstä ja töis sitä vasta oppikii. Opintoje jälkie kaikenlaisiis pätkätöis sai opetella vaik mitä ja tämä kaik on jelpannut miuta pärjeämää eri askareis työurai varrel.

Tuire Hakonen, osastopäällikkö

Tuire Hakonen, osastopäällikkö

Tämmönehä se on meininki nykyääkii. Töitä ja pestiä piteä ihmiste vaihtoa, harva on samas pajas koko ikäesä. Ja vaik oiskii, niin työ vaatimukset muuttuut koko aja.

Töije tekemine voip joskus männä vaikiaks. Jos oma osoamine on vanhentunu, se voipkii olla sellaine vaiva, että työ saanti ja tekemine onkii pääsemätö paikka. Tai sitte terveys pettää ja joutuup miettimään iha muuta työtä. Osoamisen parantamisee on nopia lääke: rupia opettelemoa uutta, joko työs tai koulupenkil. Verskit taijot jelppaavat aina!

Jos siulla terveys remppoa ja haittoap työntekua, nii voisitsie eivaroida muuta työtä? Jos näi on, siu kannattaa varai hoastoa pomois tai työterveysleäkäris kans asiast. Myökii tääl Ilmarises voijaa olla apun täs tilantees. Mäne välei mein nettisivuloille, sielt voi lukia liseä asiast.

Pijetää huolta itestämme ja tietystkii myös toisistoa. Mukavoa elokuu ja syksy jatkua kaikill!

Tuire Hakonen
osastopäällikkö, työkyvyn arviointi- ja kuntoutusosasto
Ilmarinen

Lemi-suomi-sanasto:
jelpata = auttaa
rupia = ryhdy
verski = tuore
eivaroida = tuumata, harkita
varai = ajoissa, aikaisin
välei = pian, heti, nopeasti