Hallintohumppa rulettaa


 
Leena Siirala
 
 

Vihdoin se annettiin! Nimittäin pitkään ja hartaasti odotettu hallituksen esitys työeläkeyhtiöiden hallinnon avoimuuden ja läpinäkyvyyden parantamiseksi. Esitykseen kiteytyy parivuotinen kolmikantavalmistelu, jonka tuloksena on kokoelma luotettavan hallinnon periaatteita ja toimintatapoja. Synnytystuskat unohtuvat nopeasti. Juristit, johtoryhmät, toimitusjohtajat ja hallitukset työeläkeyhtiöissä mittailevat lopputulosta ja vaikutuksia. Toimintaohjeita laaditaan, suunnitelmia hyväksytään ja porukoita koulutetaan kiivaassa tahdissa että vuodenvaihteessa hallintokoneistot jo virittäytyvät elämään täysillä uuden säätelyn raameissa.

Leena Siirala lakiasiainjohtaja

Leena Siirala
lakiasiainjohtaja

Hieman vielä tuskaillaan, hukummeko säätelyyn. Murehditaan, ehditäänkö tässä miettiä businesta ollenkaan kun sisäiseen häärintään nyt näin on keskityttävä. Prosessit, ohjeet, päätökset, seuranta, valvonta, raportointi, dokumentointi − kaikki tuntuu kaatuvan päälle. Voiko tässä enää keskenään seurustellakaan, kun jo kulman takana väijyy eturistiriitojen välttämisohjeet? On lähipiiriä ja sisäpiiriä ja julkistamista, riskienhallintaa, valvontaa ja omistuksenohjausta.

Panikointiin ei työeläketurvan toimeenpanijalla kuitenkaan ole ollenkaan syytä. Eiväthän nämä uudet hallintovaatimukset ihan kulman takaa yllättäen ja pyytämättä tulleet. On tässä jo ehditty viritellä koneistoja; nyt otetaan vaan hieman nopeampi humpantahti − tai vaikka ihan rokkivaihde − syksyksi päälle ja laitetaan asiat viimeisen päälle kuntoon. Ei tule edes hiki, ei ainakaan meillä Ilmarisessa.

Tässä meillä on nyt tuhannen taalan paikka ottaa hyöty irti: tehdä luotettavan hallinnon kokonaisuudesta paketti, josta työeläkeyhtiöt ja koko toimiala hyötyvät. Luodaan parhaita käytäntöjä, tehostetaan prosesseja ja hallitaan päätöksentekoa, riskejä ja mahdollisuuksia. Tarkkuutta me tässä tarvitsemme, ettei iske pöhötauti ja liika byrokratia. Se kun tuppaa viemään porukoilta innokkuuden ja motivaation.

Läpinäkyvyyden ja avoimuuden lisääntyessä tietämys ja ymmärrys toimialasta ja hallintokäytännöistä niin omassa porukassa kuin ulkopuolellakin lisääntyy. Vähemmän yllätyksiäkin voi olla luvassa kun toimitaan ennakoiden ja linjauksista huolehtien. Toimitusjohtaja ja hallitus tykkäävät myös. Luottamuskin tässä saattaa kasvaa, kun selkiää muillekin, ettei näitä eläkerahoja rellestellen tuhlailla vaan tuottoa ja tehokkuutta haetaan avoimin pelisäännöin.

Yksinkertaistettuna kyse on siitä, että porukat tietävät roolinsa, vastuunsa ja toimintatavat. Perusteltuja päätöksiä tehdään dokumentoiden ja toimeenpanosta huolehtien, eläkeläisten ja vakuutuksenottajien edut mielessä. Ja tätä kaikkea valvotaan ja arvioidaan, niin ei kehitys katkea. Mitään muuta tietä kun ei ole näissä hallintoasioissakaan kuin jatkuva kehitys ja parhaiden käytäntöjen etsintä. Kyllä tässä myös johtaminen helpottuu ja hallitussalissakin toivottavasti istuu rauhallinen ja hymyilevä hallitus. Ja se tässä on tullut selväksi, että juristeilta eivät hommat ihan heti lopu. Mikäs juristille sen mukavampaa, kun pakollisesta hallintohumpasta on tullut hyvin toimivan yrityksen olennainen osa. Luotettava hallinto rulettaa!

Leena Siirala
lakiasiainjohtaja
Ilmarinen