Ponnistele paremman elämän puolesta!


 
Kati Huoponen
 
 

Kovasti odottamani kesäloma on nyt vietetty ja olo on leppoisa ja rentoutunut. Ajatustyöntekijä on päässyt puuhastelemaan kaikenlaista ja omasta kädenjäljestäni voin olla jopa ylpeä!

Mökin uusi terassi on kuin ammattilaisten rakentama kesäkeittiöineen ja yrttilaatikoineen. Työ saatiin valmiiksi ja mikä parasta: teimme sen perheen kanssa yhdessä! Samalla vietimme poikkeuksellisen paljon yhteistä aikaa, ja aviomies sekä aikuisiän kynnyksellä olevat pojat saivat kehuja tarmokkuudestaan sekä innovatiivisuudestaan aluksi mahdottomalta tuntuneen urakan edetessä.

Kati Huoponen työhyvinvointijohtaja

Kati Huoponen
työhyvinvointijohtaja

Miten tämän fiiliksen saisi säilymään läpi sateisen syksyn ja pitkän talven? Entä miten näitä motivoivia onnistumisen kokemuksia voisi saada useammin?

Suuresti arvostamani dosentti Marja-Liisa Manka toteaa uunituoreessa Stressikirjassaan, että positiivisimmillaan stressi simuloi aivoja, pistää meidät liikkeelle ja sparraa huippusuorituksiin. Stressin vastapainoksi tarvitsemme kuitenkin omaa vapaa-aikaa ja kulutettujen voimien palauttamista eri keinoilla.

Toivoisin itse muistavani, että hyvä elämä ja entistä parempi työelämä edellyttävät ajoittain ponnisteluja ja päättäväisyyttä. Jokainen on kuitenkin oman onnensa seppä, vaikka oravanpyörä kiihdyttää vauhtiaan ja ajoittain tempaisee meidät kyytiin melko rajusti.

Marja-Liisa Manka on kääntänyt onnellisuustutkija John Helliwellin onnen ohjeet suomeksi:

1. Pidä yhteyttä tärkeisiin ihmisiin ja anna heille aikaa.
2. Ole aktiivinen: kävele, juokse, pelaa, sovita treeni kuntotasoosi, niin nautit siitä.
3. Pidä silmäsi avoinna: kiinnitä huomiota epätavalliseen, kauneuteen, nauti hetkestä ja reflektoi kokemuksiasi.
4. Opi joka päivä: kokeile uutta, ota uusi vastuu työssäsi ja haaste, josta nautit.
5. Ole antelias: tee jotain hauskaa ystävillesi ja ventovieraille, kiitä, hymyile, katso sisään ja ulos.

Kiitos Marja-Liisa vinkeistä! Eiköhän me tähän pystytä?

Energistä töiden aloitusta kaikille!

Kati Huoponen
työhyvinvointijohtaja
Ilmarinen