Työhyvinvoinnin johtaminen N.Y.T


 
Kati Huoponen
 
 

Mikä onkaan organisaatiosi tilanne työhyvinvoinnin johtamisessa? Oletteko edelläkävijöitä vai etsittekö vielä yhteistä ymmärrystä työhyvinvoinnin käsitteelle?

”Strateginen työhyvinvoinnin johtaminen ja työhyvinvointityön sitominen osaksi päivittäistä johtamista parantavat organisaation tuloksellisuutta.”

 ”Työhyvinvoinnille on määriteltävä organisaatiossa selkeät sisällöt ja tavoitteet, kehittämisprosessit, resurssit sekä mittarit ja niiden seuranta.”

Näitä ohjeistuksia olet yrityspäättäjänä ehtinyt kuulla varmasti jo kyllästymiseen saakka ja samalla pohdit, mikä onkaan organisaatiosi tilanne. Olemmeko edelläkävijänä niin sanotusti aallon harjalla vai yritämmekö vasta löytää yhteistä ymmärrystä työhyvinvoinnin ”epämääräiselle” käsitteelle? Lähteekö kehittäminen liiketoiminnan tarpeista? Miten työhyvinvoinnin kehittäminen näkyy henkilöstötuottavuudessa? Mikä on riittävän hyvä?

Ei tehdä tästä kuitenkaan liian vaikeaa.

Työhyvinvointi syntyy mielekkäistä työtehtävistä, hyvästä esimiestyöstä sekä mahdollisuudesta kehittyä ja vaikuttaa omaan työhönsä. Henkilöstön innostus omasta työstään, osaaminen ja luovuus synnyttävät sellaista kilpailuetua, jota on vaikea kopioida.

Kati Huoponen työhyvinvointijohtaja

Kati Huoponen
työhyvinvointijohtaja

Työhyvinvoinnin ympärillä liikkuu erilaisia nousevia ja laskevia trendejä. Yksi trendi on tullut jäädäkseen, ja se on henkilöstön hyvä johtaminen. Kohtele henkilöstöäsi kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan, ja tämän jälkeen sinulle on koko henkilöstöpotentiaali käytössäsi liiketoiminnan tarpeiden mukaisesti.

Vuoden 2015 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Ilmarinen ehti olla mukana asiakasyritystemme runsaassa 800 työhyvinvointihankkeessa. Hankkeilla tavoitellaan aina muutosta ja kehitystä organisaatiossa vallitsevaan nykytilaan ja siksi yhteistyömme vaikuttavuutta seurataankin yrityskohtaisesti sovituin mittarein.

Niitä näkemyksiä, joita meille on kertynyt useiden vuosien aikana yhteistyöstä erilaisten organisaatioiden kanssa, me haluamme jakaa eteenpäin. ”Kantapään kautta” -oppiminen kun on turhan tehotonta ja kallista.

Yksi tehokas keino osaamisen jakamiseen ovat työhyvinvointiseminaarimme, joihin ovat tervetulleita kaikki asiakkaamme – suurimmasta pienimpään. Seminaarien teemat vaihtelevat työhyvinvoinnin johtamisesta yhteisöllisyyteen, ja tilaisuuksia järjestetään eri puolella Suomea.

Parempaa työelämää, ole hyvä!

Kati Huoponen
@KatiHuoponen
työhyvinvointijohtaja
Ilmarinen