Digitalisaatio – yrittäjän ja yrityksen mahdollisuus kansainvälistyä


 
Pekka Puustinen
 
 

Digitalisaatio on sana, joka sisällöttömänä aiheuttaa monelle puistatuksia. Sana jää sisällöttömäksi silloin, kun puhumme digitalisaatiosta puhtaana teknologiana. Todellisuudessa digitalisaatiossa hyvät ideat ja rohkeus ovat teknologiaakin tärkeämmässä roolissa. Hyvästä ideasta seuraa arvokasta teknologiaa paljon useammin kuin hyvästä teknologiasta arvokkaita ideoita.

Pekka Puustinen, kehitysjohtaja, asiakaskokemus ja yrityskulttuuri

Pekka Puustinen työskentelee Ilmarisessa asiakaskokemuksesta ja yrityskulttuurista vastaavana kehitysjohtajana. Hän on tullut tunnetuksi myös tutkijana, tietokirjailijana, opettajana ja finanssisektorin ravistelijana.

Näin ollen meistä jokainen voi olla digiedelläkävijä, jolle avautuu uusia mahdollisuuksia.

Osaksi globaalia verkostoa!

Digitalisaatio koskettaa erityisesti kaukaisena ja pääomaköyhänäkin pidetyn maamme pieniä toimijoita: yksittäisiä osaajia, yrittäjiä tai muutaman hengen mikroyrityksiä. Digitalisaatio avaa heille ovet maailmalle – suurten markkinoiden äärelle.

Ensinnäkin: digitalisaatio muuttaa perinteiset businesslogiikat ja rakenteet sellaisiksi, että oman osaamisen vieminen on tullut paitsi ajasta ja paikasta, myös kiinteistä alkuinvestoinneista riippumattomaksi. Esimerkkiä ovat näyttäneet taksiton taksiyritys Uber ja ilman kiinteistöjä toimiva majoituspalveluyritys AirBnB.

Lisäksi, digitalisaatiossa korostuvat uudenlaiset virtuaalisesti toimivat verkostot, joiden seurauksena yritykset koosta riippumatta voivat päästä osaksi suurten globaalien toimijoiden toimintaa. Toimistorakennusten sijaan työ tapahtuu yhä useammin yritysten sisäisissä Intraneteissä.

Markkinoilla on tällä hetkellä pk-yritysten osaamiselle kysyntää, sillä tehokkuuteen pyrkivät jätit pankeista teollisuuteen keskittyvät ydinliiketoimintaansa ja ostavat yhä useammat liiketoiminnan osa-alueet ulkopuolelta. Alihankintaa on toki tapahtunut tuotteiden ja raaka-aineiden osalta hyvin kauan, mutta vallitseva suuntaus on, että pienetkin palvelu- ja asiantuntijayritykset toimivat yhä enenevissä määrin suuryritysten intraneteissä aivan kuten he olisivat osa kyseisen yrityksen omaa väkeä.

Lopputuloksena voi olla se, että kansainvälistyneillä suomalaisilla pk-yrityksillä ja yhden hengen mikroyrittäjillä saattaa olla lukuisia intranettejä, joissa ne kuukauden aikana työskentelevät. Tilaajat voivat olla vaikkapa Aasiasta ja Yhdysvalloista. Olennaista on se, että varsinainen työ tehdään vaikkapa Joensuussa sijaitsevasta kotikonttorista käsin.

Voisinko se olla minä?

Nämä digitalisaation mahdollisuudet koskettavat yhä useampaa alaa. Kyse ei ole vain pelifirmoista, vaan esimerkiksi viestinnän, markkinoinnin suunnittelun, ohjelmoinnin tai jopa kokonaisten back office -toimintojen ulkoistamisesta.

Työn siirtyessä verkkoon olennaista on oman huippuosaamisen myyminen suurten globaalien toimijoiden arvoketjuun. Oikeastaan arvoketjujen sijaan tulisi puhua arvokehistä, joissa perinteisen tuottaja-loppukäyttäjä -asetelman sijaan korostuu, että kaikki toimijat loppuasiakkaista lähtien ovat aktiivisia arvonluojia.

Millaisia pk-yrityksiä tämä sitten koskettaa? Usein ajatellaan, että digimaailman hyödyntäminen kuuluu pienelle joukolle teknologiaa huipputasolla ymmärtäviä insinöörejä. Vastaavasti käyttäjiksi mielletään ensisijaisesti niin kutsutut diginatiivi-nuoret ja meidän muiden tehtäväksemme jää vain ahdistua ajatuksesta, ”olen tainnut jäädä tässä muuttuvassa maailmassa jälkeen”. Tällainen ajattelu, johon minäkin usein sorrun, on täysin vääränlaista. Miksi? No, siitä yksinkertaisesta syystä, että digitalisaatio ei ole mitään ilman ideoita.

Jos totta puhutaan, teknologia kuolee ilman ideoita ja toisaalta se saa ravintoa juuri ideoista. Jules Vernen teoksia lukeneet tietävät, että hänen ideoimistaan vempeleistä monet, kuten helikopteri ja sukellusvene, on sittemmin toteutettu. Verne ei olisi voinut kuitenkaan rakentaa niitä itse. Digitaalisudesta huonoa itsetuntoa kokevan onkin hyvä ymmärtää, että ilman Jules Vernen ideoita näistä asioista ei olisi toteutettu puoliakaan.

Digitalisaatio arvokkaiden asioiden mahdollistajana koskettaa jokaista, joka on ainakin kerran elämässään ajatellut: ”voisiko tämänkin tehdä järkevämmin/helpommin/paremmin”. Meillä jokaisella on ideoita ja kunhan idea on tarpeeksi hyvä, teknologia tekee tänään tai huomenna sen mahdolliseksi.

Ymmärtäessämme tämän ja hyödyntäessämme digitaalisen maailman mahdollisuudet, lienee selvää että digitaalisuus on kaikkien aikojen mahdollisuus suomalaiselle yrityksille tehdä liiketoimintaa globaalilla tasolla.

Pekka Puustinen
Kehitysjohtaja, asiakaskokemus ja yrityskulttuuri