Unelma paremmasta työelämästä


 
Timo Aro
 
 

Suomalaisella työelämällä on ongelma: yrityksiin kaivataan lisää tuottavuutta ja innovaatioita. Tutkimustieto osoittaa että jopa 20 prosenttia työajasta on sähläystä. Toimintatavat eivät pysy ympäristön muutoksen tahdissa ja työntekijät uupuvat. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ajavat ihmisiä pois työelämästä, yhä useammin myös masennus.

Timo Aro

Timo Aro on Ilmarisen asiakkuuksista vastaava johtaja.

Mitä sitten voimme tehdä? Tutkimuksella on osoitettu, että työelämän laatuun panostamalla yrityksen tuottavuus ja kilpailukyky paranee merkittävästi. Kun työntekijät voivat hyvin ja työ sujuu, tulos näkyy myös viivan alla. Yrityskentän viime vuosien vähäiset valonpilkahdukset ovat firmoja, jotka satsaavat ihmisiin − ja menestyvät.

Käytämme asiakkaidemme kanssa tehtävään työhyvinvointiyhteistyöhön noin 10 miljoonaa euroa vuosittain. Se voi tuntua paljolta mutta on varsin vähän, kun ajattelee, että meillä on noin 38 000 asiakasyritystä, joissa on yli puoli miljoonaa työntekijää. Viime vuonna panostuksellamme rakennettiin parempaa työelämää noin 1800 yrityksessä, joissa on 130 000 työntekijää. Jokainen sentti on käytetty näiden ihmisten hyväksi, paremman työelämän rakentamiseksi ja työurien pidentämiseksi.

Summa on hyvin pieni myös, jos ajattelemme niitä yli 30 000 työkyvyttömyyseläkkeellä olevaa ihmistä, joille maksamme eläkkeitä 445 miljoonaa vuodessa. Ikänsä puolesta heidän pitäisi olla yhä työelämässä, viemässä Suomea eteenpäin. Jostain syystä he eivät ole. Emme tarvitse enää yhtään menetettyä tapausta. Työkyvyttömyyseläke on aina pienempi kuin vanhuuseläke, joten jokainen työkyvytön ihminen on tragedia myös henkilökohtaisella tasolla.

Olen iloinen, että saan olla tässä työssä mukana. Erityisen palkitsevaa on kuulla onnistumisen kokemuksia kentältä: kun asiakasyrityksemme henkilöstö on energisoitunut ja sairastavuus laskenut, kun olemme luoneet toimivan hyvinvointimallin pienyrittäjille tai oivalluttaneet ihmisiä seminaarissa. Silloin tunnen, että yhteistyöllämme on vaikutusta! Suomi on täynnä upeita yrityksiä, jotka voivat onnistua laadukkaan työelämän rakentamisessa, jos heille annetaan siihen mahdollisuus. Käytännön työtä teemme yritysten arjessa osallistaen, sitouttaen ja työkaluja tarjoten. Ja tulosta tulee!

Näillä tuloksilla me työeläkeyhtiöt myös kilpailemme keskenämme. Mutta kilpailu tapahtuu osaamisella, ei rahasummilla. Tarjouksissaan yrityksille Ilmarinen korostaa aina työhyvinvointityön laatua ja vaikuttavuutta − mitä voimme yhdessä asiakkaan kanssa saada aikaan. Onneksi myös suurin osa asiakkaistamme ymmärtää tämän ja kiinnittää eläkeyhtiötä valitessaan rahan sijasta huomionsa laatuun.

Työeläkeyhtiö yhdistää suomalaisia yrityksiä. Verottajan lisäksi se on kutakuinkin ainoa toimija, johon jokaisella yrityksellä on kontakti. Kun työkykyyn tulee ongelmia, työeläkeyhtiö huolehtii kuntoutuksesta ja viime kädessä tarjoaa taloudellisen turvan työkyvyttömyyseläkkeenä. Tätä kautta meille kertyy valtaisa määrä tietoa suomalaisten työkyvystä ja siitä, mikä sitä rapauttaa.

On luonnollista, että työeläkeyhtiö on myös se toimija, jolla on missio parantaa työelämää ja ehkäistä tulevia työkyvyttömyyseläkkeitä. Se on meidän velvollisuutemme ja tehtävämme.

Viime kädessä työelämän laatu tehdään yrityksissä ja niiden johdossa. Mutta monikaan ei ole seppä syntyessään. Siksi Ilmarinen on mukana tukemassa asiakkaitaan.

Jokainen työhyvinvointiin satsaamamme euro maksaa itsensä moninkertaisena takaisin. Ihmiset voivat paremmin, työkyyttömyyseläkkeet vähentyvät, tuottavuus paranee ja eläkemaksut pysyvät kohtuullisena. Ja unelmamme paremmasta työelämästä on taas hitusen lähempänä!

Timo Aro
johtaja, asiakkuudet
Ilmarinen