Kapteeni, onko suuntasi kirkas?


 
Kati Huoponen
 
 

Valmentavan, selkeän ja johdonmukaisen johtamisen ollessa lähellä sydäntäni tartuin viikonlopun ratoksi Matti Alahuhdan kirjaan Johtajuus, kirkas suunta ja ihmisten voima. Toistuvasti Suomen arvostetuimmaksi yritysjohtajaksi valittu Alahuhta toteaa keskeisimmiksi yrityksen kilpailukyvyn perustoiksi ihmisten ja vireen johtamisen, yrityskulttuurin sekä aikajänteen ja mittaamisen merkityksen ymmärtämisen.

Kukapa näitä näkemyksiä voisi ja haluaisi haastaa – samalla kun nämä asiat koetaan yrityksissä hyvin usein myös vaikeimmiksi asioiksi! Miten siis rakentaa sellainen yrityskulttuuri, jossa arvostetaan henkilöstön osaamista ja mielipiteitä ja käännetään nämä ketterän yhteiskehittämisen kautta yrityksen kilpailueduksi? Miten pitää henkilöstön vireyttä ja innostusta omaan työhönsä yllä? Miten ihmisten johtamista kannattaisi mittaroida ja minkälaisella aikajänteellä mittareita tulisi seurata? Näitä vaikealta tuntuvia asioita ei kuitenkaan kannata lakaista maton alle, sillä vanha totuus ”sitä saa, mitä mittaa” pitää yleensä aina paikkansa.

Olen ollut innostuneena ja suoraan sanottuna ylpeänäkin ohjaamassa asiantuntijoidemme kehitystyötä, jonka puitteissa me haluamme tarjota teille, arvoisat yrityspäättäjät, uusia mahdollisuuksia mittaroida ja seurata onnistumistanne ihmisten johtamisessa. Tämä kehitystyö on vasta alussa, mutta tarjoaa jo tässäkin vaiheessa teille erinomaista näkymää 24/7/365 henkilöstönne työkyvyn tilanteesta.

Kehitystyön puitteissa olen huomannut itse, miten hienoja asioita aivan uskomattomassa aikataulussa saadaankaan aikaiseksi asiantuntijoidemme hyvän vireen ja innostuksen johdosta! Kun asiantuntijoillemme on annettu vahva valtuutus oman osaamisensa hyödyntämiseen ja kun minä ja muut esimiehet olemme keskittyneet olennaiseen, voimme vain onnitella itseämme lopputuloksesta.

Me tulemme mielellämme kertomaan teille kehitystyömme tuloksesta lisää ja samalla kuulemaan ajatuksianne jatkotyöllemme. Kuten sanottu, mielenkiintoisia asioita on vielä odotettavissa.

Parempaa työelämää -ohjaamo pitää suuntasi kirkkaana!

Kati Huoponen
työhyvinvointijohtaja
Ilmarinen
@KatiHuoponen