Energisoiva kesäliikuttaja innostaa liikunnan pariin


 
Elsi Luomi
 
 

Olen useamman kerran alkukesän aikana ymmärtänyt olevani tällä hetkellä kesätyössä, josta en ollut aikaisemmin edes osannut unelmoida. Vastavalmistunut liikunnanohjaaja ja vapaus innostaa yli 600 hengen työyhteisöä liikunnan pariin – ymmärrät varmasti pointtini ilman selittelyitä. Koko hommasta tekee vielä entistä siistimpää fakta siitä, että olen ensimmäinen energisoiva kesäliikuttaja tittelillä toimiva kesätyöläinen koskaan.

Tällä hetkellä tuntuu kuin olisin ollut talossa jo paljon pidempään kuin noin kuukauden. On outoa ajatella, että alun harhailusta on oikeasti aikaa vain muutama viikko. Ensimmäisen työpäivän jälkeen koko rakennus tuntui yhdeltä valtavalta sokkelolta. Kotiin päästyäni olin vakuuttunut, etten seuraavana aamuna tule löytämään enää samaan työtilaan tai yksiäkään tuttuja kasvoja. Toisaalta vielä tänäänkin jouduin kysymään työkaverilta apuja oikeaan tilaan löytämisestä. Onneksi navigoinnin apuna toimii kuitenkin hyvin työtilojen nimiä ja numeroyhdistelmiä selventävä kartta, sillä edes vanhat työntekijät eivät kaikkia tiloja tunnista. Me kesätyöntekijät emme olekaan talon ainoita harhailijoita. Ensimmäisistä työpäivistä on kuitenkin vielä enemmän jäänyt muistiin oma innostukseni tulevasta kesästä. Samaa innostusta tuntui olevan myös monella ensimmäisenä päivänä minulle esittäytyneellä työkaverilla. Oma innostukseni ei tietenkään ole rajoittunut vain ensimmäisiin työpäiviin, vaan olin työstä fiiliksissä jo työnhakuprosessin aikana – ja olen edelleen.

Ensimmäiseen kesätyökuukauteeni on mahtunut todella paljon enemmän kuin osasin odottaa. Työpaikalla sekä vapaa-ajalla olen törmännyt monta kertaa tilanteeseen, jossa minua pyydetään kertomaan normaalista työpäivästäni. Vastausten rönsyileminen on kasvanut kerta kerralta kesän edetessä. Tällä hetkellä kysymykseen vastaaminen tuntuu jo mahdottomalta – yksikään työpäiväni ei ole ollut samanlainen edellisen kanssa.

Pääasiassa työhöni kuuluu työtiimien kanssa toteutettava taukoliikunta tai muut liikuntamuodot sekä ravitsemukseen ja liikuntaan liittyvät luennot. Työajastani suuren osan haukkaa myös työntekijöiden mahdollisuus henkilökohtaiseen liikunta- tai ravitsemusneuvontaan. Ja koska olen ensimmäinen kesäliikuttaja talossa, saan varata aikaa rutkasti myös kaiken suunnitteluun. Kesäkuun alkusuman jälkeen työpäiväni varmasti hieman rauhoittuvat kesälomien pääsesongin ajaksi.

Oma tekemiseni ei kuitenkaan hiljene. Heinäkuussa täytän työpäivät erilaisten liikuntaan ja ravitsemukseen liittyvien tapahtumien, tempausten ja materiaalien työstämisellä. Tarkoituksena on tuottaa koko työyhteisöä liikuttavia ja koskevia buustauksia, joita pamautetaan urakalla käyttöön elokuun aikana.

Toimitusjohtajamme ja Vastuullinen kesäduuni- kampanjan suojelija Ritakallion Timo heitti aiemmin kesätervehdyksen muodossa ilmoille vinkkejä onnistuneen kesätyökokemuksen saavuttamiseksi. Työnantajalta toivotaan meidän innokkaiden kesätyöntekijöiden ottamista vastaan tasavertaisina työkavereina ja sitä, että pääsemme työn makuun mahdollisimman nopeasti kesän aikana. Ilman mitään pisteiden kalastelua voin jo nyt kiittää minua vastaanottanutta työyhteisöä ystävällisyydestä, auttamisvalmiudesta sekä avoimesta ilmapiiristä.

Elsi Luomi
kesäliikuttaja
Ilmarinen