Ilmarinen kesätyöntekijän silmin


 
Katarina Rantala
 
 

Kesätyössäni Ilmarisen lakiosastolla olen päässyt tutustumaan, millaista on työskennellä in-house-lakimiehenä. Opiskelijana on ollut erityisen palkitsevaa nähdä näin läheltä, millaista on ison yrityksen lakiosaston toiminta ja olla osa sitä. Opin myös paljon lakiosaston yhteisillä lounastauoilla!

Reilu kolme kuukautta kestävä kesätyöni koostui suunnilleen 79 herätystä työaamusta, kutakuinkin yhtä monesta maistuvasta lounaasta, noin 640 työtunnista, sadoista uusista tuttavuuksista, taukoliikunnasta, useammasta kymmenestä palaverista, tuhansista sopimuksista ja yhdestä loppuunsaatetusta projektista.

Pääasiallinen työtehtäväni oli olla mukana sähköistämässä Ilmarisen sopimushallintaa ja kehittää sitä entistäkin paremmaksi. Projektin myötä tutuksi tuli lähes jokainen Ilmarisen toimiala aina sijoittamisesta tietotekniikkaan. Kesäni ehdottomia kohokohtia oli tutustuminen koko Ilmarisen toimintaan näin läheltä.

Olin tutustunut Ilmarisen toimenkuvaan ennen töiden alkamista, mutta hämmästyin kuitenkin siitä, mitä kaikkea työeläkevakuutusyhtiön toiminta pitää sisällään. Erityisesti Ilmarisen sijoituspuolen laajuus yllätti minut. Juridisesti työeläkevakuutusyhtiö on todella mielenkiintoinen työpaikka: se on sekoitus yksityistä yritystä ja tiukasti lailla säänneltyä valtion toimintaa.

Ilmarisen väki on ollut koko kesän ajan erityisen auttavaisia ja mukavia. Lounasseuraa olen saanut talon korkeimmasta johdosta lähtien, mikä on ollut hienoa näin isossa yrityksessä. Ylipäätään koen, että minut on kesäntyöntekijänä otettu osaksi Ilmarista ja pidetty samanvertaisena kuin kaikkia muitakin täällä. Vaikka täytyy myöntää, että välillä on ollut fiilis kuin pienellä tytöllä isossa aikuisten maailmassa…

Kesätyö Ilmarisessa on ollut todella opettava ja innostava. Täällä vietetyn kesän jälkeen ymmärrän hyvin, miksi Ilmarisessa viihdytään töissä pitkään. Suosittelen mielelläni Ilmarista niin työpaikkana kuin työeläkevakuutusyhtiönä aivan kaikille. Nyt on kuitenkin aika suunnata katseet seuraaviin haasteisiin.

Iso kiitos koko Ilmarisen väelle tästä kesästä!

Katarina Rantala
Kirjoittaja oli kesätöissä Ilmarisen lakiosastolla