Unelmien kesätyö liikuttaa ympäri vuoden


 
Elsi Luomi
 
 

Kesä on ainakin kesätöiden osalta viimeistä taputtelua vaille paketissa. Useimmalle kesätyöntekijälle tämä on tarkoittanut paluuta opiskelijan arkeen. Itse olen ensimmäistä kertaa siinä tilanteessa, että en kesän jälkeen palaa kuluttamaan koulun penkkiä.

Kulunut kesä on ollut aivan mahtava! Olen oppinut todella paljon uutta muun muassa ison yrityksen toiminnasta ja ”kasista neljään” -duunin tekemisestä – minulle ennestään vieraista asioista. Ammatillisessa mielessä ahaa-elämyksiä ja uusia näkökulmia olen saanut muun muassa liikunnan rytmittämisestä työssäkäyvän arkeen sekä oman työnteon organisoinnista. Kesäliikuttajan työ Ilmarisella on ollut ehdottomasti paras kesätyökokemukseni koskaan.

Eniten koen oppineeni noin viidenkymmenen henkilökohtaisen liikuntaneuvonnan aikana. Olen todella iloinen siitä, kuinka avoimesti ja aidosti neuvontaan osallistuneet pystyivät analysoimaan ja kyseenalaistamaan omia liikuntatapojaan sekä ottamaan vastaan uusia ajatuksia ja neuvoja. Toivon, että jokaiselle kanssani keskustelleelle heräsi edes yksi uusi ajatus kohti liikunnallisempaa arkea. Mikäli onnistuin saamaan edes muutaman ihmisen innostumaan liikkumaan säännöllisesti, olen mielestäni onnistunut kesäliikuttajana.

Olen erityisen ylpeä ensikertalaisista, jotka tulivat hakemaan vinkkejä liikunnan aloittamiseen. Oma oppimiseni on nimenomaan näiden työntekijöiden avoimuuden, rohkean asenteen ja kyseenalaistamisen tulosta. Vaikka kaikki neuvonnat käsittelivät liikuntaa ja ravitsemusta, oli jokainen kohtaaminen omalta osaltani uniikki. Näistä tapaamisista sain entistä vahvemman ajatuksen siitä, kuinka jokainen yksilö on erilainen liikkuja jo pelkästään oman elämäntilanteen, liikuntatottumusten, motivaation ja kiinnostusten kohteiden kautta.

Aina tietenkin löytyy vähintään yksi yhdistävä tekijä. Ilmarislaisilla se on oman työhyvinvoinnin merkitys niin työnteon kuin myös muun elämän näkökulmasta. Kukaan taukoliikuntoihin vapaaehtoisesti tai pienen painostuksen alla osallistunut ei ole ainakaan minun kuulleni kertonut taukoliikkumisen olleen ikävää tai haitaksi työssä. Erot tulevat enemmän asenteista: Pidätkö taukoliikuntaa omalta osaltasi tärkeänä jaksamisen kannalta? Liikkumaan kannattaa herätä ennen kuin selkä ja niska ilmoittelevat itsestään ikävissä merkeissä.

Kesän alkamisesta tuntuu kuluneen vain muutama viikko – toisaalta minusta tuntuu, että olisin ollut täällä aina. Aloitinkin taannoin viimeisen kesätyöviikkoni hieman haikeissa fiiliksissä. Taannoin sateen täyttämä maanantai sai kuitenkin parhaan mahdollisen käänteen, kun vastasin myöntävästi minulle esitettyyn kysymykseen: haluaisinko kirjoittaa jatkosopimuksen Ilmariseen?

Parempaa en olisi voinut tältä kesältä odottaa – unelmien kesätyö ja vuoden jatkosopimus!

Elsi Luomi
kesäliikuttaja
Ilmarinen

 
Kategoria(t): Ilmarinen, Työelämä, Työhyvinvointi, Työkyky, Työnantaja
Avainsana(t): , , .
Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.
 

2 vastausta artikkeliin: “Unelmien kesätyö liikuttaa ympäri vuoden

  1. Ihan ensimmäiseksi: onneksi olkoon, Elsi, että vastasit myöntävästi vuoden jatkosopimukseen. Toiseksi: Ilmariselle onnittelut, että satsaatte työntekijöittenne hyvinvointiin järjestämällä kokopäivätoimisen liikuttajan ja innostajan. Itselläni on 44-vuoden työkokemus takana ja yhteensä 8 työsuhdetta. Yhdessäkään yrityksessä ei ollut omaa liikuttajaa. Eräässä oli hieroja, jonka luona sai käydä niskaansa ja selkäänsä hierottamassa työajalla noin kerran viikossa. Eräässä toisessa yrityksessä oli taukoliikuntaa kerran päivässä noin viisi minuuttia kerrallaan. Mutta että Ilmarisella on kokopäivätoiminen LIIKUTTAJA, joka lisäksi kirjoittaa blogia, se ansaitsee suuren kunniamaininnan hyvänä työnantajana.

    • Kiitos onnitteluistasi Seija itseni sekä koko Ilmarisen puolesta! 🙂 Meillä panostetaan nyt oikein urakalla työhyvinvointiin – energisoiva työyhteisö strategian puitteissa on todella pistetty tohinaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.