Kaikki mukaan viestimään!


 
Vappu Aura
 
 

Niin sanottuun työntekijälähettilyyteen on herännyt jo Suomessakin useampi organisaatio. Itse en erityisemmin pidä sanasta – kysehän on yksinkertaisesti siitä, että otetaan työntekijät mukaan viestimään.

Tämän päivän yrityksessä jokainen on jo lähtökohtaisesti viestijä. Yritys ei voi ”valita” työntekijälähettiläitä – kaikkihan puhuvat työstään joka tapauksessa. Siksi parasta on, jos onnistut ottamaan työntekijäsi kiinteäksi osaksi yrityksesi viestintää. Yrityksen brändi rakentuu jokaisessa kohtaamisessa työntekijöiden ja asiakkaan välillä.

Työntekijälähettilyys kannattaa, koska henkilöt ovat tutkitusti monta kertaa kiinnostavampia kuin instituutiot. Näitä seitsemää askelta noudattamalla pääset todennäköisesti hommassa jo aika pitkälle.

1. Panosta hyvään henkilöstökokemukseen
Jos asiakkaan suosittelu edellyttää hyvää asiakaskokemusta, työntekijälähettilyys edellyttää hyvää henkilöstökokemusta. Henkilöstö, joka kokee tekevänsä merkityksellistä työtä ja on ylpeä työpaikastaan, jakaa mielellään sen viestejä.

2. Vapauta työntekijät
Työntekijälähettilyys on ennen kaikkea luopumista viestinnän ja johdon vallasta. Lopulta kyse on luottamuksesta – eli kulttuurista, jossa on luontevaa julkaista henkilöstön ajatuksia blogissa, antaa firman Twitter-tunnukset asiakaspalvelulle ja pyytää jakamaan juttuja omilta tileiltään. Kun luotat ihmisiin, he haluavat olla luottamuksen arvoisia ja mokaavat harvoin.

3. Innosta ja kannusta
Työntekijälähettilyyden perusteeksi ei riitä firman etu. Anna siis ihmisille heitä itseään hyödyttäviä syitä. Miksi viestisin työstäni? Siksi, että rakennat henkilöbrändiä, sinusta tulee guru ja organisaatiollesi korvaamaton. Kehität osaamistasi, opit tuntemaan asiakkaasi ja teet parempaa tulosta. Muista myös kiitos ja kannustus sekä raportoi hyvistä tuloksista. Onnistumiset auttavat jatkamaan!

4. Kerro konkreettisia tarinoita
Työntekijät jakavat organisaatiosi sisältöjä, jos ne koskettavat heitä. Usein ylätason ”isot jutut” eivät ole suosituimpia vaan vaativat konkretisointia. Esimerkiksi Ilmarisen työntekijät eivät lähteneet innolla jakamaan stooria työyhteisömme strategiasta, mutta sen tueksi palkattu #kesäliikuttaja aiheutti suorastaan someryntäyksen.

5. Ajattele laajasti
Sisällöissä kannattaa ajatella laajasti. Älä kerro pelkästä ydinbisneksestä vaan siitä, mikä koskettaa teidän ihmisiä. Henkilöstöosastoa kiinnostavat eri jutut kuin myyjiä. Ilmarisen työntekijät ovat kirjoittaneet suosittuja blogeja esim. isyysvapaista, tasa-arvosta ja puhelinmyynnistä. Lähtökohtaisesti kannattaa sanoa aina KYLLÄ, jos joku on innostunut jostain aiheesta!

6. Tee se helpoksi
Sosiaaliseen mediaan osallistumisessa yleisin argumentti on ”ei minulla ole aikaa”. Apua tuovat erilaiset työvälineet, kuten Smarp, joka auttaa tottumattomat alkuun sometaipaleella. Tarjoa myös sisäisiä koulutuksia, opastusta tilien perustamiseen tai vaikkapa puolen tunnin pikaperehdytyksiä. Vapauta henkilöstö yksi kerrallaan!

7. Ota käyttöön kaikki kanavat
Työntekijälähettilyys on sitä, että asiantuntijat pääsevät esiin ja saavat jakaa osaamistaan. Ja sitä voi tehdä monissa kanavissa. Jollekin sopii Facebook, osalle Twitter tai vaikka blogaaminen. Myös esiintymiset talon ulkopuolella ovat vahva keino. Panosta siihen, että organisaatiosi parhaat asiantuntijat osaavat esiintyä, kirjoittaa ja tehdä hyviä materiaaleja. Ja huolehdi, että ”analogisten” kohtaamisten parhaat palat leviävät myös digitaalisesti somessa!

Ilmarisessa on ollut jo vuosia käytössä ”kaikki viestii” -kulttuuri, jossa kannustamme koko henkilöstöämme viestimään. Ja työ jatkuu. Kaikkia et ehkä saa mukaan, mutta tarjoa jokaiselle mahdollisuus!

Vappu Aura
markkinointi- ja viestintäjohtaja
Ilmarinen

 
Kategoria(t): Työelämä, Työnantaja
Avainsana(t): , , .
Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.
 

2 vastausta artikkeliin: “Kaikki mukaan viestimään!

  1. Korostan kohtaa 5 : ajattele laajasti sopii erityisesti Ilmariseen. Miksi se ei ole kertonut koskaan kenellekään Senioriliikkeen kansalaisaloitteen sisältämän indeksimuutoksen dynaamisista ja elvyttävistä vaikutuksista, vaan ainoastaan ETK : n ja TELA : n negatiivista ennusteista ja vaikutuksista !?

  2. Ilmarisen sensuuri ilmoittaa jälleen, että identtinen saman sisältöinen kommenttisi on jo olemassa. En ole koskaan ennen kommentoinut tähän, joten sensuuri toimii

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.