Digimaailman dinosaurus kohtasi oivaltavat opiskelijat


 
Mika Paananen
 
 

Näin Slushin ja Accenture Digital Innovation Challenge 2016 höyryjen jo laskeuduttua on hyvä analysoida Ilmarisen tämän vuotista ADIC-haastetta. Olimme mukana toista kertaa ja tänäkin vuonna kovalla sykkeellä. Ilmarisen asiantuntijoiden valmentama Psycapp-tiimi pisti ADIC -finaalitapahtumassa pystyyn upean ja vaikuttavan shown. Tämän kertaisen tiimimme jäsenten Annin, Antonian ja Emman kolmen minuutin pitchaus ei aivan voittoon asti riittänyt, mutta jaettu toinen sija erittäin tasokkaassa kilpailussa on loistava suoritus (okei okei, vain voittaja nimettiin ja muut tiimit voivat tuntea itsensä oikeutetusti kakkosiksi)!

Sain olla valmentamassa Psycapp-tiimiläisiämme kolmessa intensiivisessä työpajassa. Tiimin työskentelyä oli ilo opastaa ja ennen kaikkea seurata. Näiden nuorten opiskelijoiden avoimuus ja ennakkoluulottomuus yhdistettynä nopeaan ajatteluun ja selkeään dialogiin sai hieman vanhemman ei-opiskelijan tuntemaan itsensä ajoittain dinosaurukseksi. Kunnioitusta herätti myös tiimiläisten luottamus omaan osaamiseen ja usko alkuperäiseen ideaan valmennussessioiden pienestä ristivedosta huolimatta.

ADIC-voitto meni tänä vuonna Maahanmuuttovirasto Migrin piilotyöpaikat näkyväksi tekevälle palvelualustalle. Me Ilmarislaiset saimme tälläkin ADIC-kierroksella uutta kipinää palvelukehitykseemme. Jatkamme keväällä tiimiläisten kanssa yhteistyötämme psykologisen pääoman hyödyntämiseen liittyen ja toteutamme samalla muitakin Parempaa työelämää –digipalveluja.

Opiskelijatiimin idean lisäksi toivomme sinunkin ideoitasi täysin uudenlaisen Ilmarisen rakentamiseen! Kaikille avoin Wauhdittamo-innovaatioprosessimme on juuri nyt valmis ottamaan vastaan kaikki hyvät ideat ja avaukset. Jännityksellä odotan, minkälaisia ajatuksia Wauhdittamosta löytyy Ilmarisesta kehityksen vauhtia kiihdyttämään. Tulethan mukaan, aikaa on 15.1.2017 saakka!

Mika Paananen
@MikaPaananen67
Kirjoittaja on Ilmarisen palvelujohtaja, joka ketterien opiskelijoiden keskellä tunsi itsensä hetkittäin ”flegusaurukseksi”.

Kuva: Edessä Psycapp-tiimin Anni Viita, Antonia Havaste ja Emma Heikkilä. Takana Ilmarisen Pekka Puustinen ja Mika Paananen.