Vaativan työn ja perhe-elämän yhdistämisessä auttaa Parempi vire


 
Pekka Puustinen
 
 

Helsinki-Joensuu-Kuopio-Helsinki-Lahti-Helsinki-Tampere. Viikon ohjelmani näyttää kiireiseltä ja samalla inspiroivalta. Luvassa on paljon tapaamisia, vierailuja yrityksissä, suunnittelua ja hotelliöitä. Sanotaan, että kalenteri ja tiliote kertovat, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä. Vaikka liike-elämä on minun innoittajani, niin tunnen isänä ja puolisona piston sydämessä.

Uskon, että tämä minulle todellinen tilanne on tuttu monelle yritysjohtajalle, kuten myös reissutyöntekijälle ja yrittäjälle. Johtajan työ on asiakkaiden, työyhteisön ja sidosryhmien tulosvastuullista palvelemista. Kun tämän yhdistää lapsiperheen arkeen, jossa hyvänä vanhempana ja puolisona toimiminen vaatii läsnäoloa, ajautuu helposti riittämättömyyden tunteeseen.

Vaativan työn ja perhe-elämän yhdistäminen on haaste, mutta samalla se voi olla antoisa tapa elää, kunhan on valmis suunnittelemaan hyvin ajankäytön ja huomioi läheiset heidän ansaitsemallaan tavalla. Jotta elämänhallinta olisi helpompaa, olo terveempi ja ajankäyttö kohdistuisi merkityksellisiin asioihin, Ilmarinen on kehittänyt avuksesi Parempi vire-palvelun.

Parempi vire -palvelu on työkalu yksilön työkyvyn ja kokonaishyvinvoinnin parantamiseksi. Palvelu auttaa meistä jokaista rakentamaan suhdetta työhön, ravintoon, stressiin, terveyteen ja vapaa-aikaan. Älypuhelimissa toimiva palvelu on Suomen ensimmäinen eläkeyhtiön asiakkailleen tarjoama, suoraan yksilölle suunnattu ja kokonaisvaltaisesti työkykyä ja hyvinvointia parantava palvelu.

Vaikka blogin alku tuntuikin varsin tyrmäävältä, ei tilanne kohdallani ole näin huolestuttava joka viikko. Kun työviikko on väistämättä pitkä, tarvitaan ennen kaikkea nöyryyttä suunnitella aikataulut hyvin. Parempi vire ja työyhteisön kannustus auttavat minua suunnittelemaan ja hallitsemaan työtaakkaa, liikuntaa, unta ja ravintoa sekä perhe-elämän ja työn tasapainoa.

Muistan mennä nukkumaan ennen kello kymmentä. Television katsomiseen ei jää juuri arkena aikaa. En käytä mitään muitakaan laitteita viimeiseen tuntiin ennen nukkumaan menoa. Herään joka aamu aikaisin aamulla, juon ison lasin vettä ja urheilen muun perheen nukkuessa. Näin harrastukseni eivät vie yhteistä aikaa iltaisin. Kotona ollessani valmistan iltaisin terveellisen aterian. Tapaamme perheemme kanssa lähipiiriämme joka viikko tiettyinä iltoina. Muut arki-illat ja viikonloput ovat koko perheen yhdessäolon aikaa. Läppäriin ei saa viikonloppuisin pääsääntöisesti koskea.

Tämä kaikki kuulostaa puritaaniselta eikä elämäntapa sovi kaikille. Tällainen aikataulutus on kuitenkin mielestäni johtajan työssä tärkeää. Vaikka meistä kukaan ei ole superihminen, aika riittää kyllä kiireisen työelämän ja tärkeiden asioiden yhdistämiseen. Parempi vire -palvelu auttaa sinua hahmottamaan ja hallitsemaan elämän tärkeitä asioita.

Johtajan, kuten nykyään niin monen muunkin työtekijän, työ on epävarmaa ja vaihtelevaa. Työelämä ei kokonaisuudessaan ole sprintti vaan kestävyyslaji. Tiedän kokemuksesta, että Parempi vire on hieno tuki tällä maratonilla, jota työura johtajalla, asiantuntijalla, yrittäjällä ja työntekijällä nykyään on.

Pekka Puustinen
johtaja, asiakkuudet
Ilmarinen
www.ilmarinen.fi/parempivire