Etsintäkuulutus: tunnetko Suomen iloisimman yrittäjän?


 
Sami Kelhä
 
 

Yrittäminen kannattaa aina. Toisaalta yrittäminen on kamalaa ja ihan hirveän hankalaa. Mutta kouluissa opetetaan yrittäjyyttä, ja yrittäminen kiinnostaa nuoria sekä työelämässä uutta suuntaa hakevia enemmän kuin koskaan. Silti konkurssi vaanii jatkuvasti yrittäjää (jos ei kuolema korjaa ensin).

Tässä muutamia julkisuudessa näkyviä teemoja yrittäjyydestä. Tosiasiassa erilaisia yrittäjiä ja tarinoita yrittäjyydestä on yhtä paljon kuin yrityksiäkin. Suomessa on perheyrittäjiä, kevytyrittäjiä, sarjayrittäjiä, sankariyrittäjiä ja liuta muita yrittäjiksi itsensä samaistavia ihmisiä. Kaikkia yrittäjiä yhdistää ainakin yksi asia: jokainen pistää persoonansa liikeyrityksen vuoksi peliin. Toki yrittäjä tarvitsee hyvän idean, toimivan liiketoimintasuunnitelman, kestävän rahoituksen ja riittävän asiakaskunnan. Silti: yrittäjän oma asenne on ratkaiseva.

Kun olin pieni lapsi, kotitalomme viereisessä oli perinteinen lähikauppa. Sain mennä yksin kauppaan listan kanssa iässä, jossa juuri ja juuri yletyin katsomaan yli myyntitiskin. Muistan lämpimästi, kuinka iloisesti kauppias minua tervehti sisään tepastellessani. Pohdimme yhdessä kauppiaan kanssa, mitä ihmettä äiti oli listalle laittanut ja onkohan sieltä taas unohtunut jäätelö pois?

Vähintään yhtä iloisesti minua tervehtii edelleen opiskeluaikojen kantapaikan, erään etnisen ravintolan yrittäjä ja kysyy: ”Laitetaanko se tavallinen?” Hän muistaa minut, vaikka käyn nykyään paikassa noin kerran vuodessa. Hämmästyttävää.

Viime viikonloppuna olimme puolestaan syömässä eräässä ravintolassa, jossa on lapsille oma leikkipaikka. Pienet naperomme eivät jaksaneet istua kovin pitkään pöydässä, joten he hilpaisivat leikkimään. Mukaan liittyi pian paikan ravintoloitsija, jonka leikittämisen seurauksena lapset eivät olisi halunneet lähteä paikasta pois enää ollenkaan. Pieniä asioita, mutta merkitsevät paljon.

Me käytämme eri alojen yrittäjien palveluita muun muassa heidän asiantuntemuksensa, palvelun vaivattomuuden sekä hinnoittelun perusteella. Mutta palaanko käyttämään yrittäjän palveluita uudestaan – sen ratkaisee yrittäjän asenne ja saamani palvelukokemus.

Ilmarinen on käynnistänyt nyt neljännen kerran Suomen iloisin yrittäjä -kisan. Kilpailun tavoitteena on palkita ja nostaa esiin pienyrittäjiä, jotka tuovat erityistä iloa asiakkailleen. Yrittäjiä voi ehdottaa ja äänestää Facebookissa Ilmarisen Työpaikkanaurajat-sivulla. Kisa edistää osaltaan myös työpaikkojen parempaa arkea ja jakaa työnsankareille ansaitun kiitoksen. Valitettavan usein yrittäjien hektisessä arjessa omasta hyvinvoinnista huolehtiminen jää jalkoihin. Työssä viihtyminen ja työhyvinvointi ovat kuitenkin jaksamisen ja työelämän laadun kannalta merkittäviä tekijöitä.

Onko joku yrittäjä onnistunut yllättämään ja ilahduttamaan sinua hyvällä ja iloisella palvelulla? Mieti hetki ja ilmianna tämä mainio tyyppi mukaan kisaan. Uskon, että näkyvä kiitos ilahduttaa myös yrittäjää. Kiitoksen lisäksi minä jätin lapsia leikittäneelle ravintoloitsijalle hiukan ylimääräistä tippiä.

Sami Kelhä
viestintäpäällikkö, Ilmarinen
Twitter: @SamiKelha, LinkedIn
Kirjoittajan oma kokemus yrittämisestä liittyy lähinnä hotellien rakentamiseen Monopolissa

Yrittäjäehdokkaita voi ilmoittaa mukaan ja äänestää Ilmarisen Työpaikkanaurajat-sivulla Facebookissa osoitteessa: www.facebook.com/tyopaikkanaurajat.