Jos keväinen rytmisi on kateissa, hanki Parempi vire!


 
Kati Huoponen
 
 

Aurinko paistaa, linnut laulavat ja lenkkipolut kutsuvat. Olen tainnut saada jonkinlaisen energiarokotteen ja elämä maistuu taas harvinaisen hyvältä!

Kevään vihdoin saapuessa ajattelen, että olemme me suomalaiset kyllä melkoisia sissejä pitkän ja pimeän talvemme kanssa. Tähän kun yhdistää työntäyteiset ja venyvät työpäivät kireine deadlineineen, niin voin vain ihmetellä selviytymiskeinojemme riittävyyttä.

Itse huomaan työn tuoksinassa herkästi laiminlyöväni oman hyvinvointini sekä työkykyni ja paahdan töitä kuvitellen, että maailma olisi mahdollista saada valmiiksi –  jos vain rutistan tehoja itsestäni hieman lisää… niinpä niin.

Työelämä vaatii paljon. Työ usein myös antaa valtavasti ja samalla houkuttelee luovuttamaan energiaa yli voimavarojen. Miten osaisimme pitää työnteon ja oman hyvinvoinnin balanssissa?

Päivien riittävä tauottaminen, säännöllinen ja terveellinen ruokailu, hyvä sykettä nostava happihyppely työpäivien jälkeen ja vähintään 7–8 tunnin yöunet ovat oman hyvinvointini perusta. Tämän hyvinvointireseptin minulle konkretisoi Ilmarisen Parempi Vire -mobiilipalvelu, joka haastaa minut pysymään tavoitteissani säännöllisesti, eikä salli minun unohtaa omaa hyvinvointiani. Ainakaan hyvällä omallatunnolla.

Omaa hyvinvointia edistävät teot ovat vaikuttavampia, kun niistä tulee toistuva tapa. Parempi vire -palvelu auttaakin minua muodostamaan uusia, terveellisiä tapoja työssä sekä vapaa-ajalla. Palvelun kautta voin aloittaa huippuammattilaisten laatimia harjoitusohjelmia ja pitää helposti kirjaa esimerkiksi omasta ravinnosta, liikkumisesta ja levosta. Palvelun kautta saan myös tsemppiviestejä työkavereiltani ja pääsen kannustamaan heitä sekä samalla todistamaan aivan huippujuttuja kollegoideni arjessa!

Käytännön työssäni näen muuttuvassa työelämässä korostuvan yhä enemmän itsensä johtamisen kyvyn, jonka avulla on mahdollista sujuvoittaa työntekoa ja säilyttää energiataso hyvänä vielä työpäivän jälkeenkin. Tämä on yksi niistä keskeisistä syistä, miksi me haluamme tarjota Parempi Vire -palvelun myös kaikkien asiakasyritystemme henkilöstön käyttöön. Tueksi johtamiseen ja tueksi jokaisen arkeen. Ja mikä parasta, palvelu muotoutuu mielenkiinnon ja tarpeiden mukaan juuri sinulle sopivaksi.

Parempaa virettä ja aurinkoista kevättä kaikille!

Kati Huoponen
työhyvinvointijohtaja, Ilmarinen
@KatiHuoponen

Parempi vire on Ilmarisen uusi työkalu oman työkyvyn ja kokonaishyvinvoinnin parantamiseksi. Älypuhelimessa toimiva palvelu haastaa tekemään tutkitusti parempia valintoja töissä ja vapaalla. Palvelu auttaa yksilöitä, työyhteisöjä ja yrityksiä energisoitumaan kohti parempaa työelämää ja tekee työkyvyn parantamisesta yhteisöllistä. Ilmarisen asiakkaana saat Paremman vireen yrityksesi käyttöön asiakasetuna. Tutustu palveluun: www.ilmarinen.fi/parempivire