Työnantaja, tulevaisuuden työ on jo täällä – oletko valmis?


 
Vieraskynä: Aku Varamäki
 
 

Hei sinä esimies, johtaja tai työantaja! Työelämän tulevaisuus näyttää kiinnostavalta. Teknologia helpottaa yritysten toimintaa, mutta samalla haastaa johtamisen ja vanhat työn tekemisen tavat. Oletko valmis tarttumaan näihin organisaatioiden tulevaisuuden haasteisiin?

Sukupolvi Z. Vuoden 1995 jälkeen syntynyt diginatiivien sukupolvi ei tiedä ajasta ennen internetiä. He eivät ”mene” nettiin tai someen, vaan ovat siellä. Tälle sukupolvelle ei ole väliä, oletteko tavanneet ”IRL” (in real life, tosielämässä) vai ”vain” netissä.

Viestintä. Oletko valmis työntekijöihin, jotka ovat kuvanneet lego- ja keppihevosleikkinsä videolle ja ladanneet ne Youtubeen? Onko sinulla viestintästrategia, joka huomioi näiden nuorten odotukset viestinnältä (videota, kuvaa, chattia, mobiilisti, heti!), ja osaatko hyödyntää heidän osaamistaan? On todennäköistä, että tarvitaan monenlaisia keinoja eri ikäisten työntekijöiden kanssa toimimiseen.

Johtaminen. Johtaminen muuttuu rajusti. Margariinitehtaan opeilla ei ole pärjännyt enää pitkään aikaan, mutta luovan ja tietotyön johtamisessa korostuu suunnan osoittaminen, innostuksen synnyttäminen, työntekijän sisäisen motivaation tunnistaminen ja sen vaaliminen. Epävarmassa maailmassa johtaja myös luo tekemiselle turvalliset raamit ja ympäristön, jossa uskaltaa tehdä kokeiluja, joista osa väistämättä menee pieleen. Mittarina ovat tulokset, eivät työpaikalla vietetty aika.

Joustavuus ja mukautumiskyky. Kun maailma muuttuu kiihtyvällä vaadilla, organisaation ja sen strategian täytyy kyetä muuttumaan mukana. Johtajan täytyy kyetä tulkitsemaan ympäristön signaaleja ja mukauttamaan toimintaa tarvittaessa. On opittava tekemään kokeiluita, joista otetaan nopeasti opiksi.

Globaalius. Tieto ja ihmiset liikkuvat nopeammin kuin koskaan ennen. Toisaalta virtuaaliteknologiat voivat tehdä kasvokkaiskokouksista tarpeettomia piankin. Hajautettujen tiimien johtaminen virtuaaliympäristöissä vaatii monenlaisia viestintätaitoja.

Tunne- ja ihmissuhdetaidot ovat johtajan tärkein taito niin kauan kuin alaiset eivät ole robotteja.

Tee Ilmarisen testi ja tarkista, onko organisaationne valmis tulevaisuuden työelämään! futurescore.ilmarinen.fi

Aku Varamäki
@akuvaramaki

Aku Varamäki on yrittäjä, konsultti ja kouluttaja (EnthusiastPing Helsinki)