Viisi asiaa, jotka suuryritykset voivat oppia start-upeilta


 
Pekka Puustinen
 
 

Ajaako maailma ohi suurista korporaatioista? Tämän päivän liike-elämässä jokaisen yrityksen – myös niiden perinteisimpien ja suurimpien − tulee uudistua. Yhä useammin suuret voitot ja asiakkaan lisäarvo luodaan verkostoissa.

Energisiä start-upeja on Suomessa enemmän kuin koskaan – onneksi. Myös suurten yritysten yhteistyö start-upien kanssa yleistyy. Start-up-yhteistyötä ei pidä suurissa yrityksissä vierastaa tai pelätä. Se voi antaa todella paljon niin tuotekehityksen kuin toimintamallien saralla.

1) Suurten yritysten toimintakulttuuri perustuu usein kontrollointiin. Hyvää energiaa käytetään toimintaohjeisiin ja oman yrityksen sisäisten asioiden pyörittelyyn. Toteuttamalla projekteja yhdessä start-upien kanssa avautuu aivan uusi maailma – asioita on mahdollista myös tehdä toisella tavalla.

2) Suurissa yrityksissä myös erilaiset siilot, toimialueiden ja organisaatioiden raja-aidat elävät vielä voimakkaina. Tällainen ajattelu on useimmille start-upeille vierasta. Kaikki on mahdollista! Sellaisella asenteella moni suomalainenkin taantuvan bisneksen suuryritys olisi tulevaisuudessa aivan toisessa asemassa.

3) Start-upeilla on myös erinomaiset mahdollisuudet luodata bisnesympäristön muutosta uusin avoimin silmin. Väitän, että antamalla liiketoimintamallinsa start-up-yritysten arvioitavaksi, moni yritys voisi saada aivan uudenlaista ymmärrystä toimintaympäristöstään.

4) Tuote- ja palvelukehityksestä osaaminen saadaan käyttöön joustavasti ja palvelut tulevat ulos nopeammin. Yhteistyössä pienten yritysten kanssa on helppo kehittää ketterästi asiakkaan arjen ongelmia ratkaisten.

Kaikkea tätä on myös Ilmarinen viime vuosina vienyt eteenpäin. Parhaimmillaan start-up-yhteistyö on suurille yrityksille tärkeä strateginen voimavara: uusiutumisen ja kasvun työkalu. Viisas ja harkittu ison firman ”start-uppaaminen” tekee toiminnasta ketterämpää ja siilorajat ylittävää.

Arvon luonti verkostoissa ei itse asiassa ole kovin uusi asia. Ekosysteemeistä on käytetty nimeä arvoverkot kautta historian. Platform-ajattelua ja jakamistaloutta on harjoitettu vuosisatoja osuuskunta- ja keskinäisyysperiaatteiden mukaisesti niin kaupan kuin vakuutuksen toimialoilla. Itse asiassa jopa maatalouskylän ainoa leikkuupuimuri on tuote, joukkorahoituksen aikaansaannos, jakamistalouden palvelu ja ekosysteemin osa. ”Startup-kulttuuri” on siis jo hyvin syvällä suomalaisen talouden rakenteissa. Nyt se pitää vain valjastaa kunnolla käyttöön.

Samaan aikaan kannattaa muistaa, että kaikki suuryritysten toimintamallit eivät tarvitse uudelleenmuotoilua. Esimerkiksi perinteisissä johtamismalleissa on pointtinsa. Yrityksen kasvaessa on pidettävä huolta erityisosaamisesta ja tietyistä perustoiminnoista – erityisesti, jos toiveissa jonain päivänä on pörssilistautuminen. Perinteinen linjaorganisaatio pitää varsin tehokkaasti huolen siitä, että tilinpäätös tulee tehdyksi, työsopimukset laadituksi ja päätöksenteko dokumentoitua sääntelyn edellyttämällä tavalla.

Suuret yritykset eivät myöskään voi lanseerata tuotteita ulos kovin raakileina. Asioita, jotka annetaan anteeksi start-upeille, ei hyväksytä suurilta, tunnetuilta yrityksiltä. Ilmarisen kaltaisen yrityksen on myös oltava jatkuvasti tarkkana sääntelyn ja yritysvastuuasioiden kanssa – asioita, jotka eivät välttämättä ole ensimmäisenä start-upien agendalla.
Näistä ilmeisistä eroista huolimatta on monta asiaa, jotka yhdistävät start-upeja ja suuryrityksiä. Siksi suosittelen vahvasti, että yritykset lyövät start-up-henkisesti kädet saveen ja alkavat oppia toisiltaan, miten tavoitteet saavutetaan.

Tämä on ehkä tärkein asia, joka start-upien ja suuryritysten yhteistyöstä pitää muistaa:
5) Ala hommiin heti!

Pekka Puustinen
Johtaja, asiakkuudet
Ilmarinen

Ilmarinen on mm. StartupSaunan yhteistyökumppani vuonna 2017 ja tekee paljon yhteistyötä pienempien yritysten kanssa niin tuotekehityksen kuin yrityskulttuurinkin saralla.