Parempi vire löytyy lenkkipolulta ja asiakkaiden luota


 
Mika Paananen
 
 

Kävin viime viikolla kiinnostavan keskustelun erään henkilöstöjohtajan kanssa. Asialistalla oli ajankohtaisten asioiden lisäksi myös asiakkaamme huoli työntekijöiden hyvinvoinnista ja työkyvystä työn nopeassa murroksessa.

Tein tapaamisesta pari havaintoa. Ensinnäkin käyn liian harvakseltaan asiakkaiden juttusilla. Muka kiireinen toimistoarki pitää tiukasti otteessaan ja rutiinista on raskas irrottautua. Tässä on samanlainen tilanne kuin liikunnan kanssa: usein tuntuu tosi vaikealta vetää lenkkarit jalkaan ja lähteä lenkille. Lenkin jälkeen sitä sitten ihmettelee, miksi ihmeessä ei tule käytyä useammin, kun fiilis kunnon juoksun jälkeen on aina taivaallinen!

Toiseksi asiakkaiden arki ja kehittämistarpeet ovat äärimmäisen mielenkiintoisia ja keskustelut aina energisoivia. Työvire paranee reippaasti, kun kaivautuu ulos toimistorotan turvallisesta kolosta ja käy juttelemassa ihka elävien asiakkaiden kanssa. Ja kun vielä muistaa pysyä kuuntelumoodissa, oppii samalla jotain uutta.

Olimme sopineet asiakkaan kanssa etukäteen, että käymme tapaamisessa läpi myös uutta Parempi vire -palveluamme ja sen tarjoamia mahdollisuuksia yksittäisten työntekijöiden työkyvystä huolehtimiseen. Parempi vire on Ilmarisen asiakkailleen tarjoama työkalu yksilön oman työkyvyn ja kokonaishyvinvoinnin parantamiseksi. Älypuhelimessa toimiva palvelu haastaa tekemään parempia valintoja töissä ja vapaalla. Palvelun pilottikäyttäjien palaute on ollut todella innostunutta: 72 prosenttia kertoi muuttaneensa elämäntapojaan palvelun avulla ja 77 prosenttia kertoi antavansa enemmän positiivista palautetta työkavereilleen!

Myös tapaamani asiakkaan palaute lämmitti: hänen mukaansa meidän Parempaa työelämää -palvelukokonaisuus on hyvällä polulla. Olemmekin jo aiemmin vakuuttaneet vahvalla asiantuntijuudella ja konsultointiosaamisella osassa asiakaskuntaamme. Nyt voimme tarjota osaamistamme kymmenien tuhansien asiakkaiden hyödynnettäväksi ketterän mobiilipalvelun avulla.

Huhtikuun alussa lanseerattu Parempi vire herättää keskustelua erilaisissa asiakaskohtaamisissa, ja moni haluaa lähteä heti mukaan. Palvelussa on mukana jo lähes 500 asiakasyritystä. Yksittäisiä käyttäjiä palvelussa on useita tuhansia. Myös tässä tapaamisessa löysimme asiakkaan kanssa helppoja mahdollisuuksia henkilöstön työvireen kehittämiseksi. Parempi vire -palvelun opastavat työkykysisällöt ja vahva yhteisöllisyys voi auttaa viemään läpi isoja toimintatapamuutoksia, ja asiakas nimesi heti muutaman yksikön, joiden kanssa homma aloitetaan.

Rehellisyyden nimissä on olemassa myös joitakin hidasteita, joihin olemme törmänneet muutaman asiakkaan kanssa. Arkirealismia on nimittäin, että kaikilla työpaikoilla ei työntekijöillä ole omia sähköpostiosoitteita työkännyköistä puhumattakaan. Onneksi palvelua voi käyttää omallakin puhelimella, ja työnantajat avaavat sähköpostiosoitteita yhä laajemmalle työntekijäporukalle.

Parempi vire työelämässä on mielestäni sekä työnantajan että henkilöstön etu yksinkertaisen yhtälön kautta: lisää hyvinvointia + yhteisöllisyyttä = lisää työkykyä, tuottavuutta ja menestystä. Parempaa työelämää ja virettä on siis tarjolla, tutustu ja tule mukaan!

Mika Paananen
palvelujohtaja, Ilmarinen

Parempi vire on Ilmarisen uusi työkalu oman työkyvyn ja kokonaishyvinvoinnin parantamiseksi.  Palvelu auttaa yksilöitä, työyhteisöjä ja yrityksiä energisoitumaan kohti parempaa työelämää ja tekee työkyvyn parantamisesta yhteisöllistä. Ilmarisen asiakkaana saat Paremman vireen yrityksesi käyttöön asiakasetuna. Tutustu palveluun: www.ilmarinen.fi/parempivire