Ilmarisen Wauhdittamo – seuramatka vailla vertaa!


 
Katja Atsar
 
 

Ilmarisen innovaatiojuna Wauhdittamo saapui maaliin. Tai oikeastaan matka ei loppunut, vaan se jatkuu edelleen, mutta eri polkuja pitkin. Siis mikä Wauhdittamo, saatat kysyä? Wauhdittamo on Ilmarisen innovointiprosessi, jossa teemme työeläkevakuuttamisesta helpompaa. Tällä Wauhdittamon kierroksella kutsuimme mukaan kaikki halukkaat avoimeen innovointialustaan ideoimaan ja asiakkaat mukaan myös itse projekteihin sekä tekemään päätöksiä jakoon menevistä ideoista.

Wauhdittamossa on kevään aikana kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa rohkeammin ja nopeammin yhteistä tulevaisuutta. Työ huipentui toukokuun lopussa suureen finaaliin, jossa tiimit esittelivät kehitystyönsä tulokset asiakkaille, henkilöstölle ja investointitiimille. Kaksi innovaatiota sai rahoituksen jatkokehitykseen.

Palveluita kehittämällä haettiin ratkaisuja mm. siihen, miten Ilmarinen voi parantaa työelämää ja työhyvinvointia sekä millaisia palveluita tarjota startup- ja kasvuyrityksille. Useamman tiimin kehittämisessä käsiteltiin myös tiedon läpinäkyvyyttä, MyDataa ja tekoälyä.

Tiimit olivat lyhyessä ajassa saaneet aikaan loistavia innovaatioita. Yhdeksän tiimiä pitchasi finaalissa toinen toistaan rohkeampia ja innovatiivisempia ideoita yleisölle ja investointitiimille. Asiakkaista ja Ilmarisen keskijohdosta muodostettu investointitiimi oli kovan työn edessä valitessaan jatkoon pääseviä projekteja. Jatkoon pääsivät lopulta johtamisen edelläkävijyyttä sekä läpinäkyviä prosesseja pohtineet tiimit.

Jatkokehitykseen menneet ideat auttavat meitä viemään eteenpäin asioita, jotka parhaimmillaan saattavat muuttaa koko työeläkealaa. Uskon myös, että jokainen esitelty idea tulee tavalla tai toisella näkymään parantuneena palveluna asiakkaillemme.

Nyt kun muutama viikko on nyt vierähtänyt Wauhdittamon finaalista, on pääni edelleen pilvissä hienosti menneestä keväästä ja upeista projekteista. Työ ei ole kuitenkaan Wauhdittamon osalta loppu eikä matka ohi, vaan yksi keskeisimmistä vaiheista on vielä edessä. Kuten matkoilla yleensä, niin myös Wauhdittamossa itse matka ja sen varrella opitut asiat ovat arvokkaita. Tiimit kerääntyvätkin vielä kerran yhteisen palautetilaisuuteen, josta keräämme koko matkan opit talteen.

Yksi Wauhdittamon tavoitteista oli oppia toinen toisiltamme nopeampaa ja ketterämpää kehittämistä. Mielestäni on myös tärkeää mennä sanojen taakse, kuulla merkityksiä ja ottaa opiksi, mitä voimme seuraavilla kerroilla tehdä paremmin. Lopulta teot ratkaisevat, ja mitä konkreettisemmiksi opit saamme, sitä enemmän voimme saavuttaa.

Wauhdittamossa mukana olleet asiakkaat ovat kiinnostuneita auttamaan jatkoon päässeet kehitysideat käytännön palveluiksi. Suuri kiinnostus jatkoon päässeitä hankkeita kohtaan osoittaa, että meihin uskotaan. Asiakkaamme ovat myös alkaneet viritellä omia Wauhdittamoitaan, mikä on mahtava juttu!

Kehitystyö ei lopu koskaan. Yksi maali on kuitenkin saavutettu ja oppia jatkoon on paljon. Kiitos vielä kertaalleen teille kaikille, jotka laitoitte itsenne likoon Wauhdittamossa – yhdessä, rohkeasti ja ketterästi!

Katja Atsar
Ilmarinen työhyvinvointipäällikkö
@kmatsar
Kirjoittaja vastaa Ilmarisen ideakiihdyttämö Wauhdittamosta, innostuu helposti ja löytää keinot esteiden ylitykseen.