Rallienglantia, valmennusta ja yhteistyötä


 
Kati Huoponen
 
 

Kesälomani päättymisajankohtaan ajoittuva Neste Rally Finland ja sen tuoma menestys suomalaisille nuorille lupauksille oli huikeaa seurattavaa. Samalla se herätti ajatuksia avaintekijöistä onnistumisten takana.

Menestyksen tekijöitä on monta: intohimo lajiin, kova voittamisen tahto, tuhansien tuntien harjoittelu ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen. Lisäksi täytyy hallita vuorovaikutus tiimin kanssa ja pystyä tekemään päätöksiä sekä korjausliikkeitä koko joukkueen haasteet huomioiden.

Me Ilmarisessa haluamme mahdollistaa vastaavanlaisia menestyshetkiä työelämässä. Syksyn verhoa raotellessani voin ilokseni todeta, että palvelukehityksessämme on melkoinen rallivauhti päällä. Työn alla on monta mielenkiintoista, asiakkaidemme arkea helpottavaa palvelua ja työvälinettä, jotka tulevat mahdollistamaan menestyshetkiä.

Haluan erityisesti nostaa esiin paremman työelämän kohtaamispaikkamme Valmentamon, joka tarjoaa huikeita näkymiä työelämän kehitykseen. Valmentamo sisältää työkykyjohtamista kehittävän laajan koulutusohjelman ja hyviä lähiesimiestyötä tukevia valmennuksia. Valmentamossa kaiken kokoiset asiakasyrityksemme voivat opiskella lähioppien tai digitaalisesti. Palvelussa on sisältöjä alkaen esimiestyön perusteista ja vuorovaikutuksesta aina muutoskyvykkyyteen ja oivaltavaan oppimiseen. Olemme tietenkin muistaneet Valmentamon sisällöissä myös ”rallikuskien” oman hyvinvoinnin!

Halutessasi kehittää itseäsi johtajana, tiimipelurina tai rallin huippukuskina, menestyksen avaintekijät ovat samanlaiset. Yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot korostuvat yhä vahvemmin. Johtajuudessa korostuu rohkeus tehdä päätöksiä vauhdikkaan kisan aikana ja myös väistämättömien mutkien tullessa matkaan. Ilmarisen tutkimuskokonaisuuteen kuuluva Työvire-kysely on helppo ja nopea tapa selvittää työntekijöiden tyytyväisyyden sekä työmotivaation ja sitoutumisen taso sekä niihin liittyvät kehitys­kohteet.

Ennen huippukuskiemme englanninkielen taidolle naureskeltiin. Sen sijaan, että naureskelemme, voisimmeko kannustaa, tukea ja opettaa toinen toisiamme? Lisätään rohkeasti rallienglantia työpaikoille sen sijaan, että ollaan hiljaa. Tuetaan toisiamme tiukoissa mutkissa eikä vedetä mutkia turhaan suoriksi. Ja ennen kaikkea: kannetaan jokainen vastuumme omasta hyvinvoinnistamme ja jaksamisestamme.

Tule treenaamaan näitä taitoja kanssamme Parempaa työelämää Valmentamossa. Iloa hämärtyvään loppukesään ja syksyyn!

Kati Huoponen
työhyvinvointijohtaja
Ilmarinen
@KatiHuoponen

Ilmarinen juhlii satavuotiasta Suomea keräämällä sata tekoa paremman työelämän puolesta. Tehdään yhdessä työelämästä parempi ja työpaikkojen hyvät teot näkyväksi! Tule mukaan ja jaa hyvä tekonne!