Töissä puolilla valoilla


 
Vieraskynä: Aku Varamäki
 
 

Olemme kollegan kanssa pilotoimassa uramuotoilukurssia. Kurssi on herättänyt kiinnostusta, mutta tuonut itselleni esiin myös kiinnostavan ilmiön: moni kyselijä ei tahdo työnantajan tietävän työntekijän uusista urahaaveista mitään.

Suomalaisten sitoutuminen työnantajaan on tietenkin ihailtavaa. Samalla mieleeni nousee kysymys, ketä tällainen vaitonaisuus omista uratoiveista, unelmista ja kasvuhaluista palvelee? Miten työnantaja voisi vastata työntekijän toiveisiin, jos niitä ei lausuta työpaikoilla ääneen? Vai onko kyse siitä, että työntekijä on tässä vaiheessa jo menettänyt toivonsa työpaikallaan kehittymisen suhteen?

Joskus ihmiset ja työpaikat vain kasvavat erilleen. Halutaan eri asioita. Ei sellaista liittoa voi pakottaa. Ihminen on vapaa lähtemään ja organisaatiokin hyötyy, jos sen työntekijät ovat sitoutuneita ja työstään motivoituneita.

Omista unelmista ja toiveista kannattaisi kuitenkin käydä jatkuvaa keskustelua. Pelkään, että jos jätämme unelmamme työpaikan ulkopuolelle, suljemme sinne myös paljon muuta arvokasta: menetämme keskustelun arvoista, yrityksen kipukohdista ja kehitysmahdollisuuksista, tukahdutamme tunteet ja ne villit ideat, joista voisi poikia vaikka mitä innovaatioita ja uutta bisnestä.

Suomalaisen Työn Liiton teettämä tutkimus paljasti suomalaisesta työelämästä karun faktan: lähes 70% työntekijöistä kokee, ettei heidän vahvuuksiaan tunnisteta riittävän hyvin. On paitsi inhimillisesti surullista, jos ihmisen potentiaalia ei nähdä, myös liiketoiminnallisesti pähkähullua, että kaksi kolmesta työntekijästä käy töissä puolilla valoilla.

Työntekijän potentiaalin esiin kaivaminen on palvelus sekä yritykselle että työntekijälle, ja vastuunsa on niin työyhteisöllä kuin työntekijälläkin. Rohkaisemmeko työntekijöitä käyttämään työssä koko potentiaaliaan vai ahdetaanko osaajat liian kapeaan muottiin? Olemmeko valmiit kuulemaan ihmisten toiveet ja unelmat silloinkin, kun ne eivät suoranaisesti hyödytä meitä?

Ja uskallammeko itse sanoa ääneen, mistä todella unelmoimme työelämässä? Mitä tekisimme, jos emme pelkäisi?

Aku Varamäki
@akuvaramaki

Aku Varamäki on yrittäjä, konsultti ja kouluttaja (Enthusiast)

Hymy on vakava asia. Jokainen työhyvinvointiin panostettu euro maksaa itsensä reilusti takaisin. Hymyyn eli parempaan työkykyyn ja työhyvinvointiin kannattaa sijoittaa, jotta voit rakentaa parempaa työelämää. Ilmarisen palvelut ovat tukenasi! Katso: www.ilmarinen.fi/hymy

Tee Ilmarisen testi ja tarkista, oletko sinä ja organisaatiosi valmis tulevaisuuden työelämään! futurescore.ilmarinen.fi

Ilmarinen juhlii satavuotiasta Suomea keräämällä sata tekoa paremman työelämän puolesta. Tehdään yhdessä työelämästä parempi ja työpaikkojen hyvät teot näkyväksi! Tule mukaan ja jaa hyvä tekonne!