Vaippa-arki ei eristä työelämästä


 
Sanna Pirinen
 
 

Mitähän sinne työpaikalle kuuluu? Onkohan monet asiat muuttuneet tällä välin? Näitä ja monia muita kysymyksiä pyörii monen lapsen kotihoidosta töihin palaavan isin tai äidin päässä.

Itse olen vähän yli vuoden vanhan poikani kanssa kotona hoitovapaalla ja ajatukset töihin paluusta siintävät jo päässä, kun palaan takaisin sorvin ääreen vuodenvaihteen jälkeen. Samankaltaisessa tilanteessa on useampi ystäväni: osa jo töihin palanneena ja osa vielä kotona lapsen kanssa pian töihin palaamassa. Aika kotona vie helposti ajatukset pois työpaikasta, kun vauva-arki vaippamaailmoineen upottaa itseensä.

Tänä päivänä on onneksi jopa hankalaa olla täysin ulkopuolella työpaikastaan, vaikka päivät täyttyisivätkin vauvantuoksuisista asioista. Some-kanavat, joissa oma työnantajani on erittäin akviitinen ja näkyvä tekijä, ovat jatkuvasti auki oleva ikkuna työpaikalle ja työmaailmaan myös kotisohvalta. Muun muassa Ilmarinen_tweet Twitterissä, Ilmarinen – Parempaa elämää  Facebookissa sekä ilmarinen_parempaa_elamaa  Instagramissa kertovat aktiivisesti tarinaa, missä työpaikallani mennään, mitä alalla tapahtuu ja mistä nyt puhutaan. On helppoa pysyä kärryillä missä mennään, kun sisältöä tulee kanaviin jatkuvasti.

Perinteisen median ja sosiaalisen median seuraaminen on yksi ja se helpoin keino pysyä mukana työelämän menossa, vaikka päivät kiitäisivät lasta kotona hoitaen. Toisaalta on myös mielestäni äärimmäisen tärkeää yrittää pitää silloin tällöin ihan perinteiseen tapaan yhteyttä työpaikalle, vaikka kirjoittamalla kuulumisia tai osallistumalla johonkin työpaikan tapahtumaan.

Työnantajan olisi mielestäni tärkeä myös muistaa kotona työstä offline-olevia työntekijöitä, jotka ovat aikanaan palaamassa takaisin työpaikalle. Ystävieni kanssa keskusteluissa on tullut ilmi, kuinka vanhempain- tai hoitovapaalla olijoita ei kutsuta työpaikan juhliin tai yhteyttä ei työpaikan taholta vapaalla oleviin juurikaan pidetä. Syinä saattavat olla säästöt, kiire tai ehkä ajatellaan, että kotivanhempi haluaa olla rauhassa työpaikan asioista.

Voi myös olla, että työkiireessä ei yksinkertaisesti ehditä ajatella niitä, joita työpaikalla ei näy. Väitän, että kotona olijan kutsuminen tapahtumiin ja silloin tällöin kuulumisien kertominen on pieni kulu/teko työpaikalle: kuitenkin iso asia työstä hetken ulkopuolella olevalle. Monelle voi olla paljon helpompi palata töihin ja moni palaisi mahdollisesti jopa aikaisemmin työelämään, jos yhteys töihin olisi olemassa edes löysästi kotona olon aikana.

Olemalla online, välillä ihan kasvokkain tai sitten virtuaalisesti työelämän suuntaan ja toisinpäin, pysyy kotiäidit ja -isit mukana työelämän sykkeessä lapsien hoitamisen ohella!

Sanna Pirinen
@SannaPirinen
Ilmarisesta hoitovapaalla oleva sovelluspäällikkö

Hymy on vakava asia. Jokainen työhyvinvointiin panostettu euro maksaa itsensä reilusti takaisin. Hymyyn eli parempaan työkykyyn ja työhyvinvointiin kannattaa sijoittaa, jotta voit rakentaa parempaa työelämää. Ilmarisen palvelut ovat tukenasi! Katso: www.ilmarinen.fi/hymy

Ilmarinen juhlii satavuotiasta Suomea keräämällä sata tekoa paremman työelämän puolesta. Tehdään yhdessä työelämästä parempi ja työpaikkojen hyvät teot näkyväksi! Tule mukaan ja jaa hyvä tekonne!