Onko halvin työeläkeyhtiö totta vai tarua?


 
Pekka Puustinen
 
 

Työeläkevakuutus on lakisääteinen vakuutus, johon liittyy tarkkaan säädellysti määräytyvä hinta. Vaikka vuosittainen työeläkemaksu on kaikissa työeläkeyhtiössä sama, vaihtelee todellinen kustannus työnantajalle sen mukaan, minkä työeläkeyhtiön asiakkaana yritys on.

Suurissa asiakasyrityksissä työeläkemaksuun vaikuttaa suoraan työyhteisön työkyvyttömyysriskin perusteella määräytyvä maksuluokka. Tällöin tehokkain keino maksun alentamiseen on vaikuttava työkykyjohtaminen. Sillä vähennät henkilöstön työkyvyttömyysriskiä, joka näkyy paitsi työeläkemaksujen alennuksina myös tuottavampana työyhteisönä. Työkykyiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat työnantajan, henkilöstön ja koko Suomen talouden etu.

Toinen työeläkemaksuun merkittävästi vaikuttava tekijä koskee kaiken kokoisia työnantajia. Kyseessä on asiakashyvitys, joka on omistaja-asiakkaillemme myönnetty maksunalennus. Asiakashyvitys on ylijäämää, jota kertyy toimintamme tehokkuudesta ja sijoitustuotoista. Pitkällä aikavälillä (vuosina 1997–2016) Ilmarisen asiakashyvitykset ovat olleet kiistatta alan parhaita. Tähän tähtäämme jatkossakin.

Asiakashyvitykset ovat merkittävä tekijä työeläkealalla. Tehokkaan toiminnan ja vahvan vakavaraisuuden ansiosta olemme palauttaneet hyvityksinä asiakkaillemme 3 280 euroa työeläkevakuutettua kohti – yhteensä 1 337 miljoonaa euroa! Vuodelta 2016 maksoimme kaikkien aikojen parhaat asiakashyvitykset (102 miljoonaa euroa). Ensi vuonna summa nousee jälleen arviolta 10 miljoonalla eurolla.

Ensi vuonna astuu voimaan merkittävä muutos, jonka tarkoituksena on edistää alan yhtiöiden välistä kilpailua ja kustannustehokkuutta. Mitä tehokkaammin työeläkeyhtiö toimii, sitä parempia asiakashyvityksiä se voi maksaa asiakkailleen. Vuoden 2018 alusta kustannustehokkuuden rooli korostuu entisestään. Ilmarisen ja Eteran suunniteltu fuusio vuoden 2018 alusta tulee synnyttämään Suomen ylivoimaisesti kustannustehokkaimmin toimivan työeläkeyhtiön vuoteen 2020 mennessä.

Palkitsemme pitkistä asiakassuhteista ja olemme varmistaneet, että olemme jatkossakin kustannustehokkain vaihtoehto kaikille pitkäaikaisille asiakkaillemme. Samalla haluamme tukea suomalaisten yritysten pitkäjänteistä menestystä ja kilpailukykyä. Kasvuun tähtäävät yritykset koosta riippumatta hyötyvät hyvityksistämme aikaisempaa nopeammin.

Työeläkeyhtiön valintaa ei silti kannata tehdä pelkillä asiakashyvityksillä. Meille tärkeintä on tarjota asiakasetuna palvelua, joka tukee konkreettisesti työyhteisösi menestystä, tuottavuutta ja työkykyä. Kyse ei ole vain kustannusten minimoimisesta vaan tuottavuudesta: lisää tehollista työaikaa ja vähemmän kustannuksia.

Paremman työelämän edistämisen tulee olla keskeisin työeläkealan kilpailutekijä. Ilmarisen jatkuvasti kehittyvä ja uusinta teknologiaa hyödyntävä työkykyjohtamisen palvelu tuottaa pidempiä ja ehjempiä työuria. Ja se on aidosti halvempi valinta!

Pekka Puustinen
johtaja, asiakkuudet
Ilmarinen

Kartoita, millaista palvelua sinun yrityksesi saa Ilmarisen asiakkaana osoitteessa: ilmarinen.fi/hymy