Tekoälyllä kohti parempaa asiakaskokemusta


 
Mika Airaksinen
 
 

Digitalisaatio, robotit, tekoäly ja automaatio. Nämä ovat asioita, joiden kautta moderneissa yhtiöissä liiketoimintaprosessien toimintaa tehostetaan. Myös Ilmarinen haluaa tuottaa asiakkailleen parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen ja siksi olemme ottaneet käyttöön uusimman digiteknologian mahdollistamat työkalut. Automaation, robotiikan ja tekoälyn käyttöönotto auttaa henkilöstöämme keskittymään monimutkaisimpiin asioihin, joissa asiantuntijuutta todellakin tarvitaan.

Ilmarisella on käytössä kuntoutus- ja eläkeprosesseissa automatisoituja työvaiheita, jotka vapauttavat asiantuntijaresurssejamme niihin työvaiheisiin, joissa tekoäly ei ole vahvimmillaan. Uusimpana tulokkaana otimme käyttöön ohjelmistorobotin, joka suorittaa rutiininomaisia toimenpiteitä hakemus- ja valituskäsittelyprosesseissa. Ilmarisessa luotetaan robotiikan tuomiin etuihin myös tulevaisuudessa. Olemme listanneet jo useita kehitysaihioita, joita robotti voi tulevaisuudessa suorittaa osana tehokkaampaa ja laadukkaampaa toimintaa.

Automaatio ja robotiikka ovat kesästä lähtien olleet osa Ilmarisen kuntoutus- ja työkyvyttömyyseläkeprosesseja ja ne ovat jo nopeuttaneet näiden eläkelajien käsittelyaikoja. Vanhuuseläkkeiden käsitellyssä automaatio on ollut käytössä jo viime vuodesta lähtien. Vanhuuseläkepäätös voidaan nyt antaa parhaimmillaan samana päivänä, kun hakemus on tullut vireille!

Automaatio ja robotiikka on antanut meille mahdollisuuden keskittää asiantuntijoiden työaikaa enemmän niihin prosessin kohtiin, joissa ihmisäly ja empatian kyky lyövät teknologian 6-0. Sellaisia ovat muun muassa kuntoutujien aktivointi ja asiakkaidemme kohtaamiset asiakaspalvelutilanteissa.

Teemme arvokasta työtä ihmisiltä ihmisille, joten asiantuntijoidemme työpanos ja osaaminen ovat tärkeimmät asiat, joilla asiakkaitamme haluamme tulevaisuudessakin hoitaa. Rutiinitöiden väheneminen antaa organisaatiolle myös mahdollisuuden rakentaa parempaa työelämää: eli lisätä koulutukseen, innovointiin ja kehittämiseen käytettävää aikaa.

Ohjelmistorobotiikka ja muu digiteknologia tulevat olemaan kiinteä osa Ilmarisen prosesseja nyt ja tulevaisuudessa. En näe automaation olevan varsinainen kilpailija asiantuntijuudelle, vaan näkymätön työkaveri, joka jaksaa puurtaa taustalla väsymättä. Näin asiantuntijamme voisivat tuottaa mahdollisimman hyviä asiakaskokemuksia. Ilmarisen Future Score -testin tuloksia analysoitaessa tulevaisuuden työelämätaidoiksi nousevat mm. tunneälykkyys, vuorovaikutus, itsetuntemus ja innostaminen. Näitä taitoja ei robotti helposti opi.

Mika Airaksinen
kuntoutuspäällikkö
@MikaAiraksinen1
Ilmarinen

Tee Ilmarisen testi ja tarkista, kuinka valmis sinä olet tulevaisuuden työelämään! futurescore.ilmarinen.fi

Pidä huolta omasta hymystäsi. Hymyyn eli parempaan työkykyyn ja hyvinvointiin kannattaa sijoittaa, jotta voit rakentaa parempaa työelämää. Katso: www.ilmarinen.fi/hymy

 
Kategoria(t): Eläke, Henkilöstötuottavuus, Työkyky
Avainsana(t): , , .
Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.
 

2 vastausta artikkeliin: “Tekoälyllä kohti parempaa asiakaskokemusta

  1. Kovan kilpailun myötä voivat kuitenkin nämä ei aivan välttämättömät työtehtävät hävitä yhtiöistä. Mitä tapahtuu eläkevakuutusyhtiöille, kun työpaikkojen määrä vähenee eläkemaksua maksavissa yrityksissä? Työeläkevakuuttamisessa on myös omat riskinsä, kuten muussakin vakuuttamisessa. Eläkeyhtiöt eivät voi korvata suurista yhteiskunnallisista muutoksista aiheutuneita kuluja. Pitääkö eläkemaksuja tulevaisuudessa alkaa periä pääomatuloista?

  2. Robotiikka on osa teknistä kehitystä, joka on minusta välttämätöntä, jotta pysymme globaalissakin kilpailussa mukana. Robotiikka ei tällä hetkellä maksa eläkemaksuja, mutta pitkällä aikavälillä robotiikka tulee luomaan ihan uusia työtehtäviä. Se on Suomelle korkeasti koulutettuna yhteiskuntana kilpailutekijä, jos pystymme erottumaan tässä kehityssuunnassa kärkimaana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.