Olipa kerran esimies


 
Katja Atsar
 
 

Olipa kerran esimies, joka sysäsi omat mokansa meidän alaisten päälle. Esimies syytti meitä, milloin mistäkin, valiten aina jonkun, jonka nimesi omalle esimiehelleen syylliseksi. Hän sai jatkaa tästä huolimatta esimiestehtävässä vuosikaudet, vaikka me alaiset yritimme antaa hänestä palautetta.

Olipa kerran esimies, joka oli pyrkyri sanan syvimmässä merkityksessä. Hänellä oli valtava tarve päteä ylemmäs ja hän sanoitti kaikki onnistumisemme omikseen, otti niistä kunnian ja vähätteli tiiminsä osaamista ulkopuolisille. Hänen työhistoriansa oli lyhytjänteinen, monien työsuhteiden kesto oli alle vuoden ja joka kerta hän yleni tehtävissään.

Olipa kerran esimies, joka irtisanoi minut raskauden takia. Esimies sanoi: ”Koska olet hyvä työtekijä, niin firma ottaa sinut mielellään takaisin heti, kun olet hoitanut vauvan päiväkoti-ikäiseksi.” Sama esimies joutui taipumaan ja perumaan irtisanomisen. Myöhemmin esimies ylennettiin firmassa johtoryhmään.

Olipa kerran esimies, joka oli mukava, erittäin pätevä ja sanavalmis, mutta valitettavasti hänen parhaat ystävänsä olivat hänen alaisiaan. Tiiviisti vapaa-aikaa yhdessä viettävän porukan lojaalisuus toisilleen asetti muut työntekijämme eriarvoiseen asemaan.

Olipa kerran esimies, joka oli loistava asiakkaiden kanssa, mutta kykenemätön huolehtimaan aikatauluista ja sopimuksista. Usein me alaiset odotimme kuukausia esimieheltä jotain asiaa, jota tarvitsimme omaan työhön. Esimies toi rahaa taloon ja tilanne jatkui vuosia.

Uusi Tuntemattoman sotilaan filmatisointi herätti minut jälleen kerran miettimään, mikä esimiestyössä on keskeistä ja mitä tulee työn murroksessa johtamisessa säilymään. Tuntemattoman loistava ja arvostettu Koskela näyttää mallia. Hän haluaa olla oman ryhmänsä mukana ja näyttää esimerkkiä. Koskela ei nosta itseään vaan antaa tilaa. Hän luottaa, ymmärtää erilaisuutta ja hyödyntää sitä. Koskela on selkeä ja johdonmukainen.

Olipa kerran loistava esimies, joka muistuttaa minua Tuntemattoman Koskelasta. Hän antaa tilaa, auttaa kehittymään ja luottaa alaisen selviytyvän pahoissakin paikoissa. Tällainen esimies tarjoaa tähtipaikat alaisilleen, puskee heitä parrasvaloihin ja korostaa alaisten ammattitaitoa joka tilanteessa. Esimies toimii myös suodattimena kaikissa yrityksen kohinoissa ja ristiriidoissa niin, että työrauha säilyy.

Minulla on ilo työskennellä hienon esimiehen kanssa, ja koska tämän tarinan esimiehet ovat tosia, osaan arvostaa joka hetkeä. Hyvän esimiehen kautta on helppo ymmärtää kasvavaa trendiä, jossa työntekijät seuraavat arvostamiaan esimiehiä.

Monet yritykset tekevät juuri nyt isoja päätöksiä uudelleen organisoidessaan toimintoja. Olkaa päättäjät tarkkoina, sillä hyvä esimies on paras työsuhde-etu, minkä voi saada ja moni meistä tietää sen.

Katja Atsar
työhyvinvointipäällikkö
Ilmarinen
@kmatsar
kirjoittaja vastaa Ilmarisen ideakiihdyttämö Wauhdittamosta, innostuu helposti ja löytää keinot esteiden ylitykseen.

Tee Ilmarisen testi ja tarkista, kuinka valmis sinä olet tulevaisuuden työelämään! futurescore.ilmarinen.fi

Pidä huolta omasta hymystäsi. Hymyyn eli parempaan työkykyyn ja hyvinvointiin kannattaa sijoittaa, jotta voit rakentaa parempaa työelämää. Katso: www.ilmarinen.fi/hymy