Älä huido pimeässä – nosta työvire kattoon tutkitulla tiedolla


 
Kati Huoponen
 
 

Mitä teet, kun tunnet alkavan taudin oireita? Otatko summissa särkylääkkeen ja toivot parasta? Vai etsitkö keskustelupalstoilta kokemuksia, jotka voisivat sopia sinun oireisiisi? Paras tulos taitaa edelleen tulla lääkärin vastaanoton ja tutkimusten kautta. Kun oireidesi syyt selviävät, voidaan niitä lääkitä oikein ja tehokkaasti.

Myös parempaa työelämää rakennetaan tutkittuun tietoon ja strategiaan perustuvilla teoilla. Ilmarisen Parempaa työelämää -kokonaisuuden Luotaamon uusi Työvire -kartoitus tuottaa faktaa työyhteisön tilasta. Työvire auttaa selvittämään organisaation kehityskohdat ja kohdentamaan toimenpiteet oikein. Se nyt vaan on niin, että tautia voidaan lääkitä ja peruskuntoa ylläpitää paremmin, kun tiedät mistä kenkä työyhteisössä puristaa.

Työvire on selkeä, 12 kohtaa sisältävä kompakti kartoitus, johon vastaamiseen menee vain viisi minuuttia. Ilmarisen asiakkaana saat Työvireen käyttöösi asiakasetuna, kun yrityksessänne on työntekijöitä viisi tai enemmän. Pääkäyttäjänä voit itse helposti käynnistää kartoituksen Luotaamossa ja seurata sen tuloksia.

Olemme rakentaneet Työvire-kartoituksen kautta näkymän yrityksen esimiestyöhön, ilmapiiriin ja palautteenantamisen kulttuuriin. Kartoituksen kautta saat kuvan yrityksen työvireestä, vahvuuksista ja kehityskohteista. Tulosten perusteella Työvireessä esitetään jatkossa myös toimenpidesuosituksia toiminnan parantamiseksi, eli kartoitus tarjoaa oivaa tukea konkreettisiin, parempaa työelämää rakentaviin tekoihin.

Työelämän muuttuessa muutoksesta on monille meistä tullut osa normaalia arkea. Jatkuva muutos tuottaa työyhteisössä usein epävarmuutta ja sekaannusta. Nopea muutos vaikuttaa myös siihen, kokevatko ihmiset osaamisensa vastaavan muuttuvan työelämän vaatimuksia tai kykenevätkö työpaikat tarjoamaan osaamisen uudistamiselle. Työvireen avulla on mahdollista reagoida ketterästi juuri niihin tekijöihin, jotka heikentävät työyhteisön työkykyä.

Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara, ja hyvä henkilöstökokemus tuottaa puolestaan parempaa asiakaskokemusta. Henkilöstöä kannattaa siis kuunnella. Säännöllinen palautteen kerääminen sekä henkilöstön osallistaminen tekevät myös yrityksen kulttuurista avoimempaa.

Tiedän kokemuksesta, että mahdollisuus vaikuttaa ja tulla kuulluksi parantaa hyvinvointia työssä. Henkilöstölle Työvire onkin suora, nopea ja osallistava palautekanava.

Työnantaja, lopeta summittainen hosuminen, ota Työvire käyttöön ja tunne työyhteisösi pulssi!

Kati Huoponen
työhyvinvointijohtaja
Ilmarinen
@KatiHuoponen

Tee Ilmarisen testi ja tarkista, kuinka valmis sinä olet tulevaisuuden työelämään! futurescore.ilmarinen.fi