Oletko valmis oppimaan?


 
Vieraskynä: Aku Varamäki
 
 

Osallistuin jokin aika sitten opetusalan tapahtumaan, jossa asiantuntija puhui hyvin kauniisti siitä, miten kaikkien lasten soisi saavan oppimisen kokemuksia. Lapsen on tärkeää saada kokea, että oppii ja oivaltaa, koska siitä syntyy kiinnostus oppimiseen myös myöhemmällä iällä.

Ajatukseen on helppo yhtyä. Onko mitään upeampaa, kuin lapsi, joka on ylpeä uudesta taidosta, jota hän haluaa innokkaasti esitellä? Itselleni heräsi myös haave työelämästä, jossa aikuisetkin saisivat samanlaisella ylpeydellä sanoa oppineensa joka päivä jotakin uutta.

Oppimista tapahtuu tekemällä

Kun tieto on jo nyt hakukoneen löydettävissä napinpainalluksen päässä ja tulevaisuudessa tekoäly tuo tiedon käsillemme yhä helpommin, meidän ihmisten tehtävänä ei ole enää painaa muistiin tietoa, vaan yhdistellä asioita ja oppia uusia taitoja sitä mukaa, kun oma työmme muuttuu. Tulevaisuudessa yhä olennaisempi taito onkin oppimaan oppiminen. Olen kuitenkin huolissani meidän aikuisten kyvystä oppia kahdestakin syystä: ensimmäinen syy on liian kapea käsityksemme oppimisesta. Toinen on jatkuva kiire.

Suomen vahvuus on korkeasti koulutettu väestö, mutta hyvä koulutus ei enää riitä, vaan meidän olisi kyettävä päivittämään osaamistamme jatkuvasti ja oppimaan myös taitoja, joita ei vielä edes opeteta koulussa. Koko koulutusjärjestelmämme on uudistuttava, jotta jatkuva oppimien ja työssä käynnin ja opiskelun yhdistäminen olisi aidosti mahdollista ja jatkuisi läpi työurien.

Teknologia on nyt tuonut uskomattoman määrän tietoa ulottuvillemme – yliopistotason kursseja voi opiskella omasta kännykästä silloin, kun itselle sopii. On meistä itsestämme kiinni mitä haluamme oppia. Ainoat esteet ovat korvien välissä.

Yksilöinä meidän olisi ennen kaikkea alettava miettiä niitä oppimisen mahdollisuuksia, jotka ovat käsillämme jo nyt. Oppiminen tapahtuu yhä enemmän muualla kuin luokkahuoneissa. Se tapahtuu arjessa ja työpaikoilla. Oppiminen ei ole mitään hankalaa ja maagista, se on vain uusien asioiden tekemistä.

Täytyykö työnantajan maksaa oppimisesta?

Omaa osaamista on oltava valmis kehittämään joka päivä tai vähintään joka viikko, ja myös omalla ajalla. Ei voi odottaa, että työnantaja lähettää kurssille kerran vuodessa. Kyse on henkisestä pääomasta, jota kukaan ei voi viedä työntekijältä pois. Uuden opiskelu on paras sijoitus omaan työmarkkina-arvoon.

Toisaalta työntekijöille pitäisi antaa mahdollisuuksia osallistua tapahtumiin oman työpaikan ulkopuolella, verkostoitua ja oppia uutta myös työajalla. Nämä ajalliset investoinnit maksavat itsensä takaisin innostuksena ja uusina oivalluksina.

Kokeilemalla oppii

Oppiminen ei ole aina helppoa tai mukavaa, sillä se vaatii aikaa ja vaivannäköä. Muistan itse opiskeluvuosilta Taiwanista ne lukemattomat myöhäiset illat, kun opettelin piirtämään kiinankielen merkkejä yhä uudestaan ja uudestaan. Minulle tuli yllätyksenä, että kiinaa ei oppinutkaan vain ”hyvällä kielipäällä”, itsestään. Mutta se onnistumisen tunne palkitsi, kun selvisin postissa ensimmäisen kerran omin avuin. Tuo tunne sai väsyneen pakaralihaksenkin hymyilemään.

Monet meistä oppivat hyvin lukemalla tai kuuntelemalla, mutta useimmat oppivat parhaiten tekemällä. Työpaikoilla tämä tarkoittaa usein ennen kaikkea yhdessä tekemistä, ei yksinäistä puurtamista.

Jos ja kun oppiminen on meille tärkeää, meidän pitäisi varata töissä aikaa ja luoda mahdollisuuksia yhdessä ihmettelylle, toistemme haastamiselle, hidastamiselle, tutkimiselle, kokeiluille ja ennen kaikkea niiden kriittiselle arvioinnille. Ja ihan ensimmäisenä meidän on opeteltava karsimaan tekemistä ja sanomaan kiireelle ei.

Aku Varamäki
@akuvaramaki

Aku Varamäki on yrittäjä, konsultti ja kouluttaja (Enthusiast)

Tee Ilmarisen testi ja tarkista, oletko sinä ja organisaatiosi valmis tulevaisuuden työelämään! futurescore.ilmarinen.fi

Hymy on vakava asia. Jokainen työhyvinvointiin panostettu euro maksaa itsensä reilusti takaisin. Hymyyn eli parempaan työkykyyn ja työhyvinvointiin kannattaa sijoittaa, jotta voit rakentaa parempaa työelämää. Ilmarisen palvelut ovat tukenasi! Katso: www.ilmarinen.fi/hymy